Održana zajednička Sednica predsedništva FOŽ i Socijalističke omladine Srbije u Kragujevcu Vesti

Ponosni i inspirisani velikom borbom predsednika Socijalističke partije Srbije Ivice Dačića koji se sa pozicije prvog potpredsednika Vlade i ministra spoljnih poslova svakodnevno bori za prosperitet Srbije, pre svega diplomatski braneći njen suverenitet, mladi i žene kao stubovi SPS održali su zajedničku Sednicu predsedništva u prostorijama Gradskog odbora SPS u Kragujevcu.  Ova dva oblika delovanja Socijalističke partije Srbije su se organizovala u cilju realizacije niza manifestacija čije ideje sadržane u programu SPS obogaćuju život građana i građanki Srbije.

Predsednik mladih socijalista Uglješa Marković je otvorio zajedničku sednicu ističući da se Socijalistička omladina Srbije zalaže za usaglašavanje potreba tržišta rada, sa programima visokog obrazovanja.

” Sa aspekta izgradnje snažne i moderne Srbije, smatramo da su obrazovanje i usavršavanje u 21. veku nešto što ima najveću upotrebnu vrednost.

Od osnovne škole, do visoko akademskih studija, važno je da izgradimo sistem vrednosti koji će negovati društvo koje će težiti maksimizaciji produktivnosti, kroz prizmu eliminisanja svih štetnih vrednosti, kao što je bio i poslednji slučaj sa testovima za malu maturu. To je jedini pravi put izgradnje društva jednakih mogućnosti, koje će moći da brine o svakom pojedincu bez obzira na njegovu socijalnu, rasnu ili versku pripadnost”, rekao je Marković.

On je podvukao da je veoma važno da mladi shvate da sve što rade, rade zbog sebe, Srbije i budućnosti naše dece u njoj.

To traži odgovornost, koja mora već danas da se preuzme.

Visoka funkcionerka SPS i predsednica Foruma žena Srbije Prof. dr Slavica Đukić Dejanović izrazila je veliko zadovoljstvo organizacijom zajedničkog delovanja omladine i FOŽ-a.

”FOŽ je potencirao značaj uskađivanja moderno -tehnološkog dostignuća sa tradicionalnim porodičnim vrednostima na kojima, predlaže FOŽ, treba raditi kroz formalne i neformalne oblike obrazovanja, podizanja zdravstvene struke i iznalaženja najrazličitijih stimulativnih okolnosti da nas bude više”, rekla je Đukić Dejanovićeva.

Posebno mesto je dato sportskim, umetničkim i svim onim aktivnostima koje su usmerene na ličnost nezavisno od životnog doba i obrazovanja. Poštujući ljudske vrednosti, Forum žena GrO Kragujevca i Kruševca uz podršku Socijalističke omladine odmah nakon završetka zajedničke sednice organizovali su poetsko veče posvećeno delu Dobrice Erića

”Prkosna Srbija među šljivama” u biblioteci Vuk Karadžić u Kragujevcu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.