Најновије

Слободан Унковић: Прва промоција Београда и Србије у Краснодару и Казању Београд

После континуираних успешно реализованих пословних активности, сајмова и презентација у Москви и Санкт Петербургу, Туристичка организација Београда у сарадњи са Туристичком организацијом Србије први пут представља понуду наше земље у Краснодару и Казању, градовима на југу односно истоку европског дела Руске Федерације.
У Хотелу Ибис у Краснодару организован је промотивни догађај коме је присуствовало око 80 званица, представника туристичке привреде и новинара. Туристичку понуду Београда је представио Слободан Унковић, заменик директора Туристичке организације Београда, док је понуду Србије представила Олга Стојановић, менаџер за тржиште Русије у НТОС.
Програм промоције је обухватао и презентацију нове директне линије наше Националне авио компаније Ер Србија на релацији Београд Краснодар, након чега су уследили Б2Б сусрети наших и руских туристичких агената и привредника.
После официјалног дела, програм је настављен пригодним културно уметничким перформансом „Српска слава“. Присутни су имали прилике да уживају у промо филмовима наших дестинација, дегустацији српских специјалитета, а организована је и наградна игра са питањима о Србији.
Промоција у Русији ће бити настављена у петак када ће делегација ТОБ и ТОС отпутовати у Казањ, један од највећих градова у Русији, где ће у простору хотела Корона, у српском ресторану „Србија“ бити организован промотивни догађај за званичнике, новинаре и туристичку привреду.
Према статистичким подацима, туристи из Руске Федерације су од почетка године у порасту у Београду за 41% у доласцима и 48% у оствареним ноћењима, и налазе се у првих 10 гостију у српској престоници са даљом тенденцијом раста, због чега се ово туристичко тржиште третира као изузетно значајно за туризам Београда.
Извор: ТОБ

Категорије: Београд|Локал