Slobodan Unković: Prva promocija Beograda i Srbije u Krasnodaru i Kazanju Beograd

Posle kontinuiranih uspešno realizovanih poslovnih aktivnosti, sajmova i prezentacija u Moskvi i Sankt Peterburgu, Turistička organizacija Beograda u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije prvi put predstavlja ponudu naše zemlje u Krasnodaru i Kazanju, gradovima na jugu odnosno istoku evropskog dela Ruske Federacije.
U Hotelu Ibis u Krasnodaru organizovan je promotivni događaj kome je prisustvovalo oko 80 zvanica, predstavnika turističke privrede i novinara. Turističku ponudu Beograda je predstavio Slobodan Unković, zamenik direktora Turističke organizacije Beograda, dok je ponudu Srbije predstavila Olga Stojanović, menadžer za tržište Rusije u NTOS.
Program promocije je obuhvatao i prezentaciju nove direktne linije naše Nacionalne avio kompanije Er Srbija na relaciji Beograd Krasnodar, nakon čega su usledili B2B susreti naših i ruskih turističkih agenata i privrednika.
Posle oficijalnog dela, program je nastavljen prigodnim kulturno umetničkim performansom „Srpska slava“. Prisutni su imali prilike da uživaju u promo filmovima naših destinacija, degustaciji srpskih specijaliteta, a organizovana je i nagradna igra sa pitanjima o Srbiji.
Promocija u Rusiji će biti nastavljena u petak kada će delegacija TOB i TOS otputovati u Kazanj, jedan od najvećih gradova u Rusiji, gde će u prostoru hotela Korona, u srpskom restoranu „Srbija“ biti organizovan promotivni događaj za zvaničnike, novinare i turističku privredu.
Prema statističkim podacima, turisti iz Ruske Federacije su od početka godine u porastu u Beogradu za 41% u dolascima i 48% u ostvarenim noćenjima, i nalaze se u prvih 10 gostiju u srpskoj prestonici sa daljom tendencijom rasta, zbog čega se ovo turističko tržište tretira kao izuzetno značajno za turizam Beograda.
Izvor: TOB

Kategorije: Beograd|Lokal

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.