Најновије

Никодијевић: Реконструисана здравствена станица у Заклопачи Београд

Председник Скупштине града Никола Никодијевић обишао је реконструисани  објекат здравствене станице у Заклопачи, која је данас почела са радом. У обиласку ове установе били су и члан Градског већа Милан Јанковић Жире, градска секретарка за здравство Вера Дражић и директор Дома здравља Гроцка Небојша Благојевић.

Никодијевић је истакао да је насеље Заклопача после реконструкције добило оптималну здравствену станицу у којој основну здравствену заштиту може да добије 2.500 људи.

– У овом насељу махом живи старије становништво и за њих је велики напор када медицинску заштиту морају да потраже у другим, удаљенијим насељима. Санацијом ове здравствене станице олакшали смо живот становницима овог насеља и наше опредељење је да створимо услове за примарну здравствену заштиту која ће бити једнака за све становнике Београда, без обзира на место где живе. Ово није једина здравствена станица која се обнавља на територији Гроцке. У току су радови у Умчарима, који ће врло брзо бити завршени, а иста ситуација је и у Врчину. Дом здравља Гроцка успео је да врати  дугове из 2004. и 2005. године, који су у огромној мери оптерећивали функционисање ове здравствене установе и данас је стање много боље – казао је Никодијевић.

Он је истакао да се ради и на решавању проблема хемодијализе за становнике ове општине.

– У овом тренутку таквих пацијената је 88 и ти људи заједно дневно пређу 2.000 километара како би били превезени на терапију у неку од здравствених институција, јер на територији Гроцке адекватна не постоји. Разговарали смо са Министарством здравља и републичким фондом, у току је израда пројекта, тако да ће центар за хемодијализу у општини Гроцка бити направљен. Верујем да ћемо врло брзо кренути у изградњу тог центра и тиме решити велики проблем са којим се суочавају и пацијенти и Дом здравља у Гроцкој – казао је Никодијевић.

Радови у здравственој амбуланти у Заклопачи обухватили су комплетну реконструкцију унутрашњих простора, замену столарије, браварије, немедицинског намештаја и реконструкцију тоалета.

Извор: Беоинфо

Категорије: Београд

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.