Nikodijević: Rekonstruisana zdravstvena stanica u Zaklopači Beograd

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević obišao je rekonstruisani  objekat zdravstvene stanice u Zaklopači, koja je danas počela sa radom. U obilasku ove ustanove bili su i član Gradskog veća Milan Janković Žire, gradska sekretarka za zdravstvo Vera Dražić i direktor Doma zdravlja Grocka Nebojša Blagojević.

Nikodijević je istakao da je naselje Zaklopača posle rekonstrukcije dobilo optimalnu zdravstvenu stanicu u kojoj osnovnu zdravstvenu zaštitu može da dobije 2.500 ljudi.

– U ovom naselju mahom živi starije stanovništvo i za njih je veliki napor kada medicinsku zaštitu moraju da potraže u drugim, udaljenijim naseljima. Sanacijom ove zdravstvene stanice olakšali smo život stanovnicima ovog naselja i naše opredeljenje je da stvorimo uslove za primarnu zdravstvenu zaštitu koja će biti jednaka za sve stanovnike Beograda, bez obzira na mesto gde žive. Ovo nije jedina zdravstvena stanica koja se obnavlja na teritoriji Grocke. U toku su radovi u Umčarima, koji će vrlo brzo biti završeni, a ista situacija je i u Vrčinu. Dom zdravlja Grocka uspeo je da vrati  dugove iz 2004. i 2005. godine, koji su u ogromnoj meri opterećivali funkcionisanje ove zdravstvene ustanove i danas je stanje mnogo bolje – kazao je Nikodijević.

On je istakao da se radi i na rešavanju problema hemodijalize za stanovnike ove opštine.

– U ovom trenutku takvih pacijenata je 88 i ti ljudi zajedno dnevno pređu 2.000 kilometara kako bi bili prevezeni na terapiju u neku od zdravstvenih institucija, jer na teritoriji Grocke adekvatna ne postoji. Razgovarali smo sa Ministarstvom zdravlja i republičkim fondom, u toku je izrada projekta, tako da će centar za hemodijalizu u opštini Grocka biti napravljen. Verujem da ćemo vrlo brzo krenuti u izgradnju tog centra i time rešiti veliki problem sa kojim se suočavaju i pacijenti i Dom zdravlja u Grockoj – kazao je Nikodijević.

Radovi u zdravstvenoj ambulanti u Zaklopači obuhvatili su kompletnu rekonstrukciju unutrašnjih prostora, zamenu stolarije, bravarije, nemedicinskog nameštaja i rekonstrukciju toaleta.

Izvor: Beoinfo

Kategorije: Beograd

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.