Најновије

Предраг Ј. Марковић: Социјалистичка партија и СПС су као два плућна крила која заједно дишу за Српску и Србију Вести

Главни одбор Социјалистичке партије (СП) усвојио је коалициони споразум који ће бити потписан наредне седмице са коалиционим партнерима у Републици Српској, те одлучио да се програмски и организационо уједини са Социјалистичком партијом Србије, рекао је председник СП Петар Ђокић.

-Свесни смо да у формалном смислу живимо у две државе и ту ћемо чињеницу поштовати и нећемо је нарушавати. Желимо стабилност Републике Српске, стабилност у БиХ, желимо што свестранију, садржајнију и богатију сарадњу у региону и сматрамо да је то предуслов будућег живота на овим просторима – рекао је Ђокић новинарима у Бањалуци.

Ђокић је, након седнице Главног одбора странке и пријема поводом 26 година успешног рада у Републици Српској, истакао да СП баштини “сјајну идеју и праксу оних који су се борили за друштво, слободе, сигурност, солидарност и социјалне правде”, те да је очит и немерљив допринос укупном друштвеном развоју Српске.

Он је оценио да су у периоду када је требало штитити Републику Српску и када је “најтеже било бити социјалиста” били јасно декларисане патриоте и борили се њену одбрану, а да је ова странка у постратном периоду дала немерљив допринос убрзаном развоју Српске и стабилизацији мира.
Он је нагласио да је приоритет социјалиста борба за економски развој у чијем фокусу виде улогу младих.

-Желимо стварати Републику Српску у којој ће старост дочекивати дедови са својим унуцима. Желимо стварати Републику Српску задовољних и срећних људи – рекао је Ђокић.

Ђокић је изразио задовољство што пријему поводом 26 година постојања и рада СП присуствује и високи функционер СПС Предраг Марковић.

Марковић је најавио да ће ускоро организовати заједничке седнице Председништва и главних одбора где ће разрадити детаље како да постану једина партија у српском народу која прелази Дрину.

Он је додао да ове две партије имају скоро исте програме и да остаје да се реше само нека организациона питања.

-Социјалистичка партија и СПС су као два плућна крила која заједно дишу за српство за Србију и Републику Српску – рекао је Марковић.

Извор: Блиц