Predrag J. Marković: Socijalistička partija i SPS su kao dva plućna krila koja zajedno dišu za Srpsku i Srbiju Vesti

Glavni odbor Socijalističke partije (SP) usvojio je koalicioni sporazum koji će biti potpisan naredne sedmice sa koalicionim partnerima u Republici Srpskoj, te odlučio da se programski i organizaciono ujedini sa Socijalističkom partijom Srbije, rekao je predsednik SP Petar Đokić.

-Svesni smo da u formalnom smislu živimo u dve države i tu ćemo činjenicu poštovati i nećemo je narušavati. Želimo stabilnost Republike Srpske, stabilnost u BiH, želimo što svestraniju, sadržajniju i bogatiju saradnju u regionu i smatramo da je to preduslov budućeg života na ovim prostorima – rekao je Đokić novinarima u Banjaluci.

Đokić je, nakon sednice Glavnog odbora stranke i prijema povodom 26 godina uspešnog rada u Republici Srpskoj, istakao da SP baštini “sjajnu ideju i praksu onih koji su se borili za društvo, slobode, sigurnost, solidarnost i socijalne pravde”, te da je očit i nemerljiv doprinos ukupnom društvenom razvoju Srpske.

On je ocenio da su u periodu kada je trebalo štititi Republiku Srpsku i kada je “najteže bilo biti socijalista” bili jasno deklarisane patriote i borili se njenu odbranu, a da je ova stranka u postratnom periodu dala nemerljiv doprinos ubrzanom razvoju Srpske i stabilizaciji mira.
On je naglasio da je prioritet socijalista borba za ekonomski razvoj u čijem fokusu vide ulogu mladih.

-Želimo stvarati Republiku Srpsku u kojoj će starost dočekivati dedovi sa svojim unucima. Želimo stvarati Republiku Srpsku zadovoljnih i srećnih ljudi – rekao je Đokić.

Đokić je izrazio zadovoljstvo što prijemu povodom 26 godina postojanja i rada SP prisustvuje i visoki funkcioner SPS Predrag Marković.

Marković je najavio da će uskoro organizovati zajedničke sednice Predsedništva i glavnih odbora gde će razraditi detalje kako da postanu jedina partija u srpskom narodu koja prelazi Drinu.

On je dodao da ove dve partije imaju skoro iste programe i da ostaje da se reše samo neka organizaciona pitanja.

-Socijalistička partija i SPS su kao dva plućna krila koja zajedno dišu za srpstvo za Srbiju i Republiku Srpsku – rekao je Marković.

Izvor: Blic

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.