Гостовање Вање Вукића у ”Прелиставању” на ТВ Студио Б: Дијалог је у ћорсокаку Вести

Високи функционер Социјалистичке партије Србије Вања Вукић је у ”Прелиставању” на ТВ Студио Б коментарисао последња догађања на светској политичкој сцени о Косову.

-Влада такозване државе Косово увођењем такси покушава да изврши притисак на Србе и Србију како би попустили у решавању косовског проблема који траје већ доста дуго. Дакле, све њих хвата паника јер више од половине становника света, планете не признаје Косово као независну државу, више од сто земаља не признаје Косово као независну државу и њихов пасош, наравно. Њихов пасош не може да се искористи за путовање у Кину, Русију, Индију, Бразил и многе друге земље. Тако да је то велики проблем за Косово. Виде да им не иде како су планирали, виде да неке земље у последње време повлаче признање, и то све захваљујући нашем министру спољних послова Ивици Дачићу и председнику Александру Вучићу који на све могуће начине покушавају да заштите интересе Републике Србије на КиМ и у свету.

Дијалог је у ћорсокаку?

-Дијалог је у ћорсокаку јер имамо на делу уцену владе такозваног Косова. Харадинај не жели да регулише таксе како би извршио додатни притисак.

Цео свет је тражио од Владе у Приштини да повуче те срамне таксе, таксе 100 посто које нису виђене нигде у свету. Потписници смо ЦЕФТА споразума који то не допушта.

Постоји низ околности и на крају крајева, реална слика. Дакле, то је притисак на Србију како би пристали да изађу у сусрет Албанцима. А да је обрнута ситуација, не смем ни да замислим каква би била реакција.

Извор: ТВ Студио Б