Најновије

Никодијевић: Само једно обданиште није у функцији, смањен број домаћинстава без струје Београд

Услед енормних падавина које су погодиле Београд синоћ и јутрос, најкритичније стање је на левој обали Дунава, где вода нема где да оде. У овом тренутку приоритет нам је да испумпамо воду из домаћинстава као и да оспособимо улице за функсионисање, рекао је за Тв Пинк председник Скупштине града Никола Никодијевић.

Он је нагласио да временске прилике и даље нису добре, током јутра је падала киша а тако ће бити и током целог дана.

–  Са нама су екипе „Београдвода”, Сектора за ванредне ситуације, ЈКП „Градска чистоћ”, и других комуналних предузећа и покушавамо да осопосовбимо овај део града за нормално функционисање. Ситуација је синоћ била ванредна, двадесетак обданишта је поплављено, али сјајним ангажовањем људи из Секретаријата за образовање и дечју заштиту  само једно обданиште није у функцији, „Весељко” у Котежу и деца су премештена у оближњи вртић „Пахуљица”, а остала обданишта раде – рекао је Никодијевић.

Што се тиче снабдевања електричном енергијом, Никодијевић је изнео последње податке да у овом тренутку струју нема 1.044 домаћинства на територији Београда.

– Синоћ је овај број био 9.000, кварови се отклањају па очекујуемо да ће се ситуација са струјом потпуно стабилизовати. Апелујем на суграђане да омогуће прилаз екипама  како би спровеле неопходне радове и отклониле квар. Радимо на томе да ситуацију што пре нормализујуемо и да се живот врати у нормалне токове – рекао је Никодијевић.

Он је подсетио да је синоћ за мање од сат времена на подручју Овче, Котежа и Крњаче пало око стотину литара по метру квадратном и да то ниједан канализациони систем на свету не би био у стању да издржи, а поготово онај део који нема канализациону мрежу као што је то лева обала Дунава.

Извор: Беоинфо

Категорије: Београд

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.