Nikodijević: Samo jedno obdanište nije u funkciji, smanjen broj domaćinstava bez struje Beograd

Usled enormnih padavina koje su pogodile Beograd sinoć i jutros, najkritičnije stanje je na levoj obali Dunava, gde voda nema gde da ode. U ovom trenutku prioritet nam je da ispumpamo vodu iz domaćinstava kao i da osposobimo ulice za funksionisanje, rekao je za Tv Pink predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević.

On je naglasio da vremenske prilike i dalje nisu dobre, tokom jutra je padala kiša a tako će biti i tokom celog dana.

–  Sa nama su ekipe „Beogradvoda”, Sektora za vanredne situacije, JKP „Gradska čistoć”, i drugih komunalnih preduzeća i pokušavamo da osoposovbimo ovaj deo grada za normalno funkcionisanje. Situacija je sinoć bila vanredna, dvadesetak obdaništa je poplavljeno, ali sjajnim angažovanjem ljudi iz Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu  samo jedno obdanište nije u funkciji, „Veseljko” u Kotežu i deca su premeštena u obližnji vrtić „Pahuljica”, a ostala obdaništa rade – rekao je Nikodijević.

Što se tiče snabdevanja električnom energijom, Nikodijević je izneo poslednje podatke da u ovom trenutku struju nema 1.044 domaćinstva na teritoriji Beograda.

– Sinoć je ovaj broj bio 9.000, kvarovi se otklanjaju pa očekujuemo da će se situacija sa strujom potpuno stabilizovati. Apelujem na sugrađane da omoguće prilaz ekipama  kako bi sprovele neophodne radove i otklonile kvar. Radimo na tome da situaciju što pre normalizujuemo i da se život vrati u normalne tokove – rekao je Nikodijević.

On je podsetio da je sinoć za manje od sat vremena na području Ovče, Koteža i Krnjače palo oko stotinu litara po metru kvadratnom i da to nijedan kanalizacioni sistem na svetu ne bi bio u stanju da izdrži, a pogotovo onaj deo koji nema kanalizacionu mrežu kao što je to leva obala Dunava.

Izvor: Beoinfo

Kategorije: Beograd

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.