Најновије

Проф. Др Славица Ђукић Дејановић на дијалогу Енергија младих Вести

 

У Новом Саду одржан је Омладински дијалог „Енергија младих“, који су организовали УНИЦЕФ Србија, у сарадњи са Омладинском престоницом Европе Нови Сад 2019 – ОПЕНС, у оквиру регионалног програма Дијалог за будућност.

Циљ програма је јачање поверења у региону кроз остваривање дијалога и препоруке у погледу политика и деловања на пољу заједничких приоритета, при чему се промовише друштвена кохезија и међукултурално разумевање.

На скупу је учествовала и министарка у Влади Србије задужена за демографију и полулациону политику Славица Ђукић Дејановћ, која с младима разговарала о циљевима одрживог развоја.

„Младе највише интересују циљеви из области образовања, равноправности, јачања градова и општина и партнерства, јер они планирају да, када заврше школовање, заснују породице, да живе у одрживим срединама, градовима и општинама. То је пре свега мир и један правни систем који је адекватан“, рекла је Ђукић Дејановићева.

„Ми смо на један авангардни начин направили саму Агенду 2030, узели смо ставове младих и ставове јединица локалних самоуправа. Имамо део који говори о томе докле смо као држава стигли, извештај о сарадњи с невладиним сектором, ставове и мерне инструменте Завода за статистику, а посебан један анекс начинио је Уницеф. Сама Агенда са оном реченицом да “нико не остане иза“ преферира да мора највише да се учини и помогне ономе ко је најугроженији, а то су ромске породице и породице где има болесних чланова“,објаснила је Ђукић Дејановићева.

 

Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.