Најновије

Предраг Марковић: У Црној Гори су се понадали да могу да протерају цркву и да црквену имовину продају за плацеве Вести

Коментаришући извештај Венецијанске комисије о предлогу закона о верским заједницама у Црној Гори, Марковић је рекао да је ово мишљење свакако потврдило да коришћење не може да се одузме цркви, мада, како додаје, још је нејасно чије је власништво.

– У том смислу, они су рачунали да могу да протерају цркву и да црквену имовину продају за плацеве. Не верујем да им је та црногорска црква толико прирасла за срце – рекао је Марковић.

Како каже, није њима до цркве, већ би додаје, хтели да отму имовину.

– Њима је само до мржње према нечему што је последњи симбол српства у Црној Гори. Не рачунајући десницу у Хрватској, мало где се толико ружних ствари може чути о Србима него у Црној Гори – рекао је Марковић.

Према његовим речима, за сада, ово је последњи њихов пројекат, желе, додаје, да се конфронтирају са Србијом како би задржали и сачували неке пословне позиције и њихово, како каже, мало финансијско краљевство.

– Ако икада Мило оде са власти, вероватно ће да спласне и тај, такав, њихов национализам. Они имају борбени, мало фанаточан динарски менталитет – рекао је Марковић.

Како каже, велики је преокрет што је њихов режим две светиње за Црну Гору оборио у блато, једна је како каже, Србија а други Русија.

– Никада до сада нисмо имали анти-руски црногорски режим. Увели су им санкције и чланица су НАТО пакта. Такво напуштање своје традиције је катастрофално. Не знаш шта им је још остало да напусте. Напустили су све вредности које су вековно поштовали, а које је данашњи режим лагано испустио – рекао је Марковић.

Марковић је рекао да никада већа дистанца није постојала између Србије и Црне Горе него што је данас.

– Наша држава ништа није урадила на штету Црне Горе, напротив. Никада се није десило да потлачени део толико напредује у редовима окупатора. Они су заиста присиљени да населе Дедиње, Нови Сад и тако даље – рекао је Марковић.

Како каже, они се хвале огромним учешћем у Другом светском рату, а шта би, како додаје, требали да кажу Срби из Крајине, који су сви учествовали.

Коментаришући прославу државности у Хрватској, рекао је да би Томпсон требало да буде забрањен у свакој нормалној земљи.

– Китаровић намерно подилази најгорем делу свог гласачког тела. Проблем је што они просто воле да се похвале тиме. Они су пљунули на најбољи део своје историје, анти-фашизан, на чијој страни су били заједно са Србима – рекао је Марковић.

Како каже, сада желе сваку везу са Србима да смање, па чак и, како додаје, оно што је добро, и додаје да је Олуја била једна тако јадна акција, у којој је наша војска била остављена без ичега.

 

Извор: ТВ Пинк

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.