Најновије

Саопштење СПС-а поводом oцена аналитичара да Ивица Дачић затеже односе са Бугарском Вести

 

Социјалистичка партија Србије сматра да су недопустиве и нетачне изјаве самопрокламованих аналитичара у којима наводе да се Ивица Дачић залаже за размену територија и потпуно признање независности Косова, као и да је Бугарска учинила више за евроинтеграције Србије од самог Ивице Дачића.

Министар спољних послова и лидер СПС-а, Ивица Дачић је само бранио српске интересе, када је премијеру Бугарске поручио да поштује став ЕУ да Косово није независно, односно да је статусно неутрално. Такође пет земаља ЕУ, међу којима су Шпанија, Грчка, Румунија, Словачка и Кипар нису признале Косово, па се поставља питање зашто се домаћи назови аналитичари и недовољно остварени политичари понашају као да је то већ завршена прича. Захваљујући владајућој коалицији питање Косова је поново враћено на сто, тзв. Косово није примљено у Унеско и Интерпол, а због посебног ангажовања, труда и успешне дипломатије, коју спроводи министар спољних послова Ивица Дачић 13 земаља је повукло признање Косова.

Социјалистичка партија Србије се увек трудила да успоставња и гаји добре односе са партијама и државама у региону и као што ми имамо разумевања за питања бугарског националног идентитета, тако исто очекујемо и разумевање суседа по питању наше дипломатске  борбе за Косово и Метохију.

Категорије: Вести|Саопштења