Saopštenje SPS-a povodom ocena analitičara da Ivica Dačić zateže odnose sa Bugarskom Vesti

 

Socijalistička partija Srbije smatra da su nedopustive i netačne izjave samoproklamovanih analitičara u kojima navode da se Ivica Dačić zalaže za razmenu teritorija i potpuno priznanje nezavisnosti Kosova, kao i da je Bugarska učinila više za evrointegracije Srbije od samog Ivice Dačića.

Ministar spoljnih poslova i lider SPS-a, Ivica Dačić je samo branio srpske interese, kada je premijeru Bugarske poručio da poštuje stav EU da Kosovo nije nezavisno, odnosno da je statusno neutralno. Takođe pet zemalja EU, među kojima su Španija, Grčka, Rumunija, Slovačka i Kipar nisu priznale Kosovo, pa se postavlja pitanje zašto se domaći nazovi analitičari i nedovoljno ostvareni političari ponašaju kao da je to već završena priča. Zahvaljujući vladajućoj koaliciji pitanje Kosova je ponovo vraćeno na sto, tzv. Kosovo nije primljeno u Unesko i Interpol, a zbog posebnog angažovanja, truda i uspešne diplomatije, koju sprovodi ministar spoljnih poslova Ivica Dačić 13 zemalja je povuklo priznanje Kosova.

Socijalistička partija Srbije se uvek trudila da uspostavnja i gaji dobre odnose sa partijama i državama u regionu i kao što mi imamo razumevanja za pitanja bugarskog nacionalnog identiteta, tako isto očekujemo i razumevanje suseda po pitanju naše diplomatske  borbe za Kosovo i Metohiju.

Kategorije: Vesti|Saopštenja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.