Đorđe Milićević o uvredama Krasnićija na račun Dačića Vesti

 

Šef polaničke grupe SPS u Skupštini Srbije Đorđe Milićević kritikovao je Jakupa Krasnićija zbog uvreda na račun Ivica Dačić, navodeći da Krasnićijev rečnik odslikava prizemnost, ispraznost i promašenu politiku koju rukovodstvo privremenih institucija u Prištini zastupa već duže, posebno kada je se radi o odnosu prema pitanju KiM.

“Da li je vređanje ministra spoljnih poslova Srbije autoprojekcija kada je reč o kriminalu, jeste pitanje na koje može odgovoriti samo Krasnići”, navodi u pisanoj izjavi za medije Milićević, te poručuje da mir na Balkanu ugrožavaju upravo oni koji jesu protagonisti politike koju javno zastupa Krasnići.

Suprotno tome, tvrdi Milićević, Srbija će ostati dosledna putu očuvanja mira i stabilnosti u regionu “upravo zahvaljujući politici koju vodi predsednik Aleksandar Vučić, bezrezervno potpomognut diplomatskim aktivnostima ministra spoljnih poslova.

“Zbog toga Srbija i jeste najvažniji i najsnažniji faktor stabilnosti na Balkanu”, zaključio je Milićević.

Zbog izjave da je tzv. Kosovo centralna tačka nestabilnosti na Balkanu, predsednik nacionalnog saveta Socijaldemokratske inicijative Jakup Krasnići nazvao je srpskog šefa diplomatije Ivicu Dačića kriminalcem i poručio da su sve dosadašnje mere Prištine, ali i buduće ispravne i neophodne.

Krasnići je na svom fejsbuk profilu, reagujući na izjavu šefa srpske diplomatije, napisao da “sa kriminalcima kao što je Dačić nema mira na Balkanu”.

Kategorije: Vesti|Saopštenja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.