Најновије

Саопштење Владана Заграђанина Мијатовићу и Комшићу, поводом изјава које су упутили Ивици Дачићу Вести

Социјалистичка партија Србије осећа дужност и обавезу да одговори босанским политичарима, који на приземан и недипломатски начин вређају министра спољних послова Србије и  лидера СПС-а Ивицу Дачића, зарад својих јефтиних политичких поена.

Изгледа да господа Мијатовић и Комшић, нису на најбољи начин разумели изјаву Ивице Дачића када је упозорио да заједничка спољна политика тзв. Косова и Албаније води стварању Велике Албаније и упитао шта би било када би Србија и Република Српска рекле да ће заједно водити спољну политику, алудирајући на потенцијалне проблеме и нестабилности у региону, као и на двоструке аршине међународне заједнице, када је проблем Косова у питању.

Господине Комшићу, прочитајте Устав Републике Србије, тачније Преамбулу Устава. Уколико Вам је проблем да дођете до једног примерка Устава РС, Социјалистичка партија  ће Вам га радо послати. Такође,  уколико мислите да је ситуација на Косову проблем само Србије, подсетићу Вас да су таксе од 100 одсто уведене како производима из централне Србије исто тако и производима из Босне и Херцеговине.

Исто тако, изгледа да је потребно да Вас подсетимо да је Србија гарант Дејтонског споразума и да се залаже за његово поштовање, а такође од својих суседа очекује поштовање суверенитета и територијалног интегритета Републике Србије, као међународно признате државе.

Министар спољних послова,  лидер СПС-а Ивица Дачић и Социјалистичка партија Србије се залажу за општи напредак земаља западног Балкана и за њихову заједничку европску будућност, али на том путу Србија неће одустати од борбе за своје националне интересе.

Категорије: Вести|Саопштења