Saopštenje Vladana Zagrađanina Mijatoviću i Komšiću, povodom izjava koje su uputili Ivici Dačiću Vesti

Socijalistička partija Srbije oseća dužnost i obavezu da odgovori bosanskim političarima, koji na prizeman i nediplomatski način vređaju ministra spoljnih poslova Srbije i  lidera SPS-a Ivicu Dačića, zarad svojih jeftinih političkih poena.

Izgleda da gospoda Mijatović i Komšić, nisu na najbolji način razumeli izjavu Ivice Dačića kada je upozorio da zajednička spoljna politika tzv. Kosova i Albanije vodi stvaranju Velike Albanije i upitao šta bi bilo kada bi Srbija i Republika Srpska rekle da će zajedno voditi spoljnu politiku, aludirajući na potencijalne probleme i nestabilnosti u regionu, kao i na dvostruke aršine međunarodne zajednice, kada je problem Kosova u pitanju.

Gospodine Komšiću, pročitajte Ustav Republike Srbije, tačnije Preambulu Ustava. Ukoliko Vam je problem da dođete do jednog primerka Ustava RS, Socijalistička partija  će Vam ga rado poslati. Takođe,  ukoliko mislite da je situacija na Kosovu problem samo Srbije, podsetiću Vas da su takse od 100 odsto uvedene kako proizvodima iz centralne Srbije isto tako i proizvodima iz Bosne i Hercegovine.

Isto tako, izgleda da je potrebno da Vas podsetimo da je Srbija garant Dejtonskog sporazuma i da se zalaže za njegovo poštovanje, a takođe od svojih suseda očekuje poštovanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Srbije, kao međunarodno priznate države.

Ministar spoljnih poslova,  lider SPS-a Ivica Dačić i Socijalistička partija Srbije se zalažu za opšti napredak zemalja zapadnog Balkana i za njihovu zajedničku evropsku budućnost, ali na tom putu Srbija neće odustati od borbe za svoje nacionalne interese.

Kategorije: Vesti|Saopštenja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.