Најновије

Ђорђе Милићевић: Изјава Комшића срамна и лицемерна Вести

 

Шеф посланичке групе Социјалистичке партије Србије (СПС) Ђорђе Милићевић оценио је да је изјава члана Председништва БиХ Жељка Комшића, да Србија има више него поражавајући однос према геноциду у Сребреници, срамна и лицемерна.

Милићевић је навео да је српски парламент једини у окружењу усвојио резолуцију о осуди свих злочина, па и резолуцију о Сребреници, сматрајући да тиме врши своју моралну и међународну обавезу.

“Желимо да верујемо да ће и други парламенти донети сличне резолуције о осуди злочина који су почињени над српским народом и у Босни и Херцеговини, и на Косову и Метохији и у Олуји (Хрватска)”, рекао је Милићевић.

Он је додао да Народна скупштина осудила злочине у Сребреници и изразила саучешће породицама жртава.

“Сматрамо да на тај начин чинимо нешто што води ка међусобном поверењу у региону. Србија је показала спремност, када је реч о регионалној политици, да жели мир и стабилност и добросуседске односе и поверење”, рекао је Милићевић новинарима у Скупштини Србије.

Према његовим речима, у резолуцији која је усвојена у парламенту се инсистира да злочини могу бити само појединачни, а не национални и утврђује решеност да они који су их починили морају одговарати.

“Не може одговарати народ, већ појединци”, рекао је Милићевић.

 

Милићевић је поручио да ће временска дистанца дати прави одговор на питања која се данас постављају у вези са злочинима и додао да то не може бити у сфери политичких оцена, те да истина може бити једини путоказ шта се све дешавало на простору бивше Југославије.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.