Đorđe Milićević: Izjava Komšića sramna i licemerna Vesti

 

Šef poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije (SPS) Đorđe Milićević ocenio je da je izjava člana Predsedništva BiH Željka Komšića, da Srbija ima više nego poražavajući odnos prema genocidu u Srebrenici, sramna i licemerna.

Milićević je naveo da je srpski parlament jedini u okruženju usvojio rezoluciju o osudi svih zločina, pa i rezoluciju o Srebrenici, smatrajući da time vrši svoju moralnu i međunarodnu obavezu.

“Želimo da verujemo da će i drugi parlamenti doneti slične rezolucije o osudi zločina koji su počinjeni nad srpskim narodom i u Bosni i Hercegovini, i na Kosovu i Metohiji i u Oluji (Hrvatska)”, rekao je Milićević.

On je dodao da Narodna skupština osudila zločine u Srebrenici i izrazila saučešće porodicama žrtava.

“Smatramo da na taj način činimo nešto što vodi ka međusobnom poverenju u regionu. Srbija je pokazala spremnost, kada je reč o regionalnoj politici, da želi mir i stabilnost i dobrosusedske odnose i poverenje”, rekao je Milićević novinarima u Skupštini Srbije.

Prema njegovim rečima, u rezoluciji koja je usvojena u parlamentu se insistira da zločini mogu biti samo pojedinačni, a ne nacionalni i utvrđuje rešenost da oni koji su ih počinili moraju odgovarati.

“Ne može odgovarati narod, već pojedinci”, rekao je Milićević.

 

Milićević je poručio da će vremenska distanca dati pravi odgovor na pitanja koja se danas postavljaju u vezi sa zločinima i dodao da to ne može biti u sferi političkih ocena, te da istina može biti jedini putokaz šta se sve dešavalo na prostoru bivše Jugoslavije.

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.