Ivica Dačić u Londonu razgovarao sa lordom Tarikom Ahmadom od Vimbldona Vesti

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se danas u Londonu, na marginama Globalne konferencije za slobodu medija, sa državnim ministrom za Komonvelt i UN lordom Tarikom Ahmadom od Vimbldona.

Tokom susreta izraženo je obostrano zadovoljstvo zbog nedavne posete lorda Ahmada Beogradu. Visoki britanski zvaničnik zahvalio je ministru Dačiću na snažnoj izjavi podrške koju je tom prilikom dao u vezi se borbom protiv seksualnog nasilja u konfliktima.

Šef srpske diplomatije obavestio je da se Srbija pridružuje zajedničkoj izjavi kojom zemlje učesnice Globalne konferencije za slobodu medija izražavaju zabrinutost za globalne negativne trendove u oblasti slobode medije i izražavaju spremnost da daju aktivni doprinos u borbi za nezavisno i odgovorno novinarstvo.

Na sastanku je konstatovano i da postoji obostrana politička volja da se iskoristi pozitivan momentum u bilateralnim odnosima, za koje lord Ahmad smatra da će biti održan bez obzira na ličnost budućeg premijera.

Izvor: MSP

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.