Најновије

Ивица Дачић: Придружујемо се глобалној коалицији за слободу медија Вести

У Лондону је завршена Конференција о одбрани медијских слобода, која је окупила представнике влада, невладиних организација, медија и универзитета из око стотину земаља. Шеф српске дипломатије Ивица Дачић један је од двадесетак потписника документа о обавезивању на заштити права медија.

“Ми се придружујемо тој глобалној коалицији за слободу медија. Неше дипломате ће бити део те неке међународне контакт групе, која ће анализирати стање. Мислимо да је то важна тема. Прихватљиво је – заштита и безбедност новинара, питање некажњивости злочина и претњи према новинарима. И оно што је још важније то је једна институционална могућност да се траже одређена саветодавна мишљења или како да се помогне земљама у изградњи одређеног институционалног и законодавног оквира за систем информисања”, каже министар спољних послова Србије Ивица Дачић.

А на другом крају града у британском парламенту, министар Дачић позвао је шефа спољнополитичког комитета доњег дома у Србију оценивши да је време да се односи две земље врате на ниво из времена Првог светског рата.

“Потребно је тражити неке заједничке интересе. Зато сам га позвао да дође у земљу. Позвао сам га да видимо где смо то направили неку тактичку грешку”, истакао је Дачић.

Са британским министром за Комонвелт и УН лордом Тариком Ахмадом од Вимблдона тема је била предстојећа конференција о секуалном насиљу. Поново позив у Србију како би се разјасниле разлике у тврдњама о броју жртава силовања за време рата на Косову.

“Злочин је тако велики да му не треба додатно претеривање у цифрама”, рекао је Дачић.

Извор: РТС

Категорије: Вести|Министри

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.