Најновије

Изабрано ново руководство Социјалистичке омладине Ваљево Вести

Јуче је одржана Изборна конференција Социјалистичке омладине ГрО Ваљево. За председника младих социјалиста Ваљева изабран је Никола Тодоровић, заменик председника је Јована Гајић, а секретар Александра Марковић. За потпредседнике Социјалистичке омладине Ваљева изабрани су Милан Нинковић, Ђорђе Петровић, Ивана Бојичић и Ана Спасић.
Подршку новом руководству Социјалистичке омладине ГрО Ваљево дали су председник Градског одбора СПС Ваљево и потпредседник Народне скупштине Републике Србије Ђорђе Милићевић и председник Социјалистичке омладине Србије Угљеша Марковић.
„За Социјалистичку партију Србије душебрижници врло често воле да кажу да је странка прошлости. На њихову велику жалост, овај скуп показује супротно. Показује да је СПС странка будућности, јер младост је будућност. Овај скуп показује да СПС има своју будућност и наследнике. А, где су наследници оних који су од 2000. године покушавали и желели да угасе Социјалистичку партију Србије. Видим да и данас неки имају те сулуде идеје, не схватајући да су идеје и корени Социјалистичке партије Србије неуништиви“, рекао је Ђорђе Милићевић.
Он је нагласио да од Социјалистичке омладине Ваљева очекује много, да младост не сме да буде мана, већ предност. Истакао је да су млади људи енергични, пуни идеја, да немају терет прошлости, али да никада не смеју да забораве једно – да младост без мудрости и искуства не може.
„Немам лично проблем да неко из редова младих социјалиста обавља неку одговорну функцију. Да ли ће то бити, то зависи искључиво од вас самих. Врата су вам широм отворена и позивам вас да искористе шансу. У политици будите због суштине због које политика постоји, а то је будућност Србије и грађана Ваљева, а не због личних и појединачних интереса. Чланство у СПС није само привилегија, већ обавеза и одговорност“, поручио је Ђорђе Милићевић младим социјалистима Ваљева.
Обраћајући се својим партијским саборцима у Ваљеву, председник Социјалистичке омладине Србије Угљеша Марковић подсетио је да СПС за који дан слави 29 година постојања.
„За све те године постојања на српској политичкој сцени Социјалистичку партију Србије чине много велика имена у различитим професијама. Социјалистичка омладина Србије има задатак да својом енергијом очува и настави идеје својих искусних и мудрих партијских претходника, да те исте идеје обликује и спроводи у дело. Пуна сала младих људи овде у Ваљеву говори и осликава да СПС има будућност. За мене јака Социјалистика партија Србије значи јаку и снажну Србију. Зато нећу рећи живео СПС, већ живела Србија“, казао је Угљеша Марковић.
Захваљујући се на указаном поверењу странке, новоизабрани поредседник Социјалистичке омладине Ваљева Никола Тодоровић рекао је да Социјалистичка партија Србије у Ваљеву води рачуна о младим људима, о људима којима је стало до свог града, који су остали да живе, раде и подижу породице у свом родном месту и о људима који се боре да Ваљево буде лепше и боље за живот. Он је подсетио на акције које је Социјалистичка омладина Ваљева спровела у претходном периоду и као следећи корак најавио укључивање омладине нашег града у наставак активности много јачим темпом.
„Следећи корак је организовање више акција у које ћемо укључити ваљевску омладину са циљем побољшања живота у нашем граду како бисмо задржали овде те младе људе и пружили им услове за живот и рад. На овај начин можемо учинити наше суграђане поносним и привући још људи у Ваљево. Имамо доста потенцијала, имамо младу снагу спремну за рад, сада је време да покренемо наш град“, поручио је Никола Тодоровић, председник Социјалистичке омладине Ваљева.
Након завршене Изборне конференције, чланови Социјалистичке омладине Ваљева имали су прилику да разговарају са председником ИО ГО СПС Владаном Заграђанином и потпредседником ИО ГО СПС Ђорђем Чабаркапом.