Најновије

Познати питају Бранка Ружића: Дачићу ћу урадити исто што и он мени Вести

Шефу у партији спреман је да врати истом мером, признаје Бранко Ружић, министар државне управе и локалне самоуправе. У интервјуу за Српски телеграф говорио је и у улози Слободана Милошевића, али и могућности неке будуће коалиције социјалиста са Либерално демократском странком Чедомира Јовановића.

Ђорђе Милићевић:

* Чињеница је да локалне самоуправе немају довољно сопствених средстава којима могу да инвестирају, одржавају и граде нову инфраструктуру, има ли начина да им држава и ваше министарство помогну да граде нову инфраструктуру и реализују нове инфраструктурне инвестиције?

– Препознали смо те потребе локала и ове године увећали фонд министарства за подршку локалу на 490 милиона динара, од чега је 70 одсто отишло баш на инфраструктурне пројекте. Поред тога, уз подршку ЕИБ, обезбедили смо 30 милиона евра да побољшамо квалитет локалне инфраструктуре, посебно у угроженим општинама, како бисмо обезбедили равномерни развој. Тако ће и локалне самоуправе бити примамљивије инвеститорима, веће су шансе да ће доћи и отворити нова радна места.

Ипак, Ружићеве колеге политичаре највише је занимало да ли ће министар заменити дрес, прећи на праву страну и почети да навија за Црвену звезду.

Зорана Михајловић
* Како вам не досади да увек будете на страни губитника? Односно, када ћете, као сав нормалан свет, да пређете на праву страну и почнете да навијате за Црвену звезду?

– Драга колегинице, лепо трик питање, али постоји она константа коју нико други нема, а гласи: „За друге се навија, Партизан се воли“.

Драган Капичић
* Да ли ћете се враћати у спорт с обзиром на то да сте својевремено били успешан функционер?

– Драго ми је да сам био део једног успешног тима састављеног од остварених, плодотворних и људи са визијом. Пре свега заљубљеника у спорт и Партизан. Тих пет година носим са посебном емоцијом у срцу. То градиво сам савладао и увек сам спреман да помогнем, али не верујем да је реално да се у догледно време директно укључујем у ту врсту послова.

Миљан Дамјановић
* Својевремено сте изјавили да је за СПС неприхватљив било какав договор с ЛДП, па је испало другачије. Да ли постоји политичка опција с којом СПС сигурно не би могао да сарађује након следећих избора?

– Нисам уверен да смо са ЛДП формализовали било коју врсту коалиционе сарадње на неком стратешком нивоу, али не замерам на питању. Много је важнија чињеница или питање која то политичка партија у Србији није сарађивала са СПС или барем пожелела да са њом сарађује. Тај политички ребус нико никада неће решити.

Иван Бауер
* Шта је теже, бити надређен локалним самоуправама, као министар, или локалним одборима једне велике странке, као председник извршног одбора?

– Оба посла носе изазове, али сам увек био склон да се ухватим укоштац са задатим циљевима и радио најбоље што могу да их остварим.

Светозар Мијаиловић
* Шта је било пресудно и када се то десило, па сте почели да навијате за Партизан?

– Десила се сасвим нормална ствар, родио сам се, и од најранијег детињства увидео да многи говоре о Црвеној звезди, али да емоција, љубав, али и рацио више иде на страну Партизана. Препознао сам ту љубав и ширину коју клуб који волим собом носи. Погледајте само грб Партизана и видећете да и у њему стоји једна мала црвена звезда. И то је сасвим јасна симболика.

Извор: Република

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.