Poznati pitaju Branka Ružića: Dačiću ću uraditi isto što i on meni Vesti

Šefu u partiji spreman je da vrati istom merom, priznaje Branko Ružić, ministar državne uprave i lokalne samouprave. U intervjuu za Srpski telegraf govorio je i u ulozi Slobodana Miloševića, ali i mogućnosti neke buduće koalicije socijalista sa Liberalno demokratskom strankom Čedomira Jovanovića.

Đorđe Milićević:

* Činjenica je da lokalne samouprave nemaju dovoljno sopstvenih sredstava kojima mogu da investiraju, održavaju i grade novu infrastrukturu, ima li načina da im država i vaše ministarstvo pomognu da grade novu infrastrukturu i realizuju nove infrastrukturne investicije?

– Prepoznali smo te potrebe lokala i ove godine uvećali fond ministarstva za podršku lokalu na 490 miliona dinara, od čega je 70 odsto otišlo baš na infrastrukturne projekte. Pored toga, uz podršku EIB, obezbedili smo 30 miliona evra da poboljšamo kvalitet lokalne infrastrukture, posebno u ugroženim opštinama, kako bismo obezbedili ravnomerni razvoj. Tako će i lokalne samouprave biti primamljivije investitorima, veće su šanse da će doći i otvoriti nova radna mesta.

Ipak, Ružićeve kolege političare najviše je zanimalo da li će ministar zameniti dres, preći na pravu stranu i početi da navija za Crvenu zvezdu.

Zorana Mihajlović
* Kako vam ne dosadi da uvek budete na strani gubitnika? Odnosno, kada ćete, kao sav normalan svet, da pređete na pravu stranu i počnete da navijate za Crvenu zvezdu?

– Draga koleginice, lepo trik pitanje, ali postoji ona konstanta koju niko drugi nema, a glasi: „Za druge se navija, Partizan se voli“.

Dragan Kapičić
* Da li ćete se vraćati u sport s obzirom na to da ste svojevremeno bili uspešan funkcioner?

– Drago mi je da sam bio deo jednog uspešnog tima sastavljenog od ostvarenih, plodotvornih i ljudi sa vizijom. Pre svega zaljubljenika u sport i Partizan. Tih pet godina nosim sa posebnom emocijom u srcu. To gradivo sam savladao i uvek sam spreman da pomognem, ali ne verujem da je realno da se u dogledno vreme direktno uključujem u tu vrstu poslova.

Miljan Damjanović
* Svojevremeno ste izjavili da je za SPS neprihvatljiv bilo kakav dogovor s LDP, pa je ispalo drugačije. Da li postoji politička opcija s kojom SPS sigurno ne bi mogao da sarađuje nakon sledećih izbora?

– Nisam uveren da smo sa LDP formalizovali bilo koju vrstu koalicione saradnje na nekom strateškom nivou, ali ne zameram na pitanju. Mnogo je važnija činjenica ili pitanje koja to politička partija u Srbiji nije sarađivala sa SPS ili barem poželela da sa njom sarađuje. Taj politički rebus niko nikada neće rešiti.

Ivan Bauer
* Šta je teže, biti nadređen lokalnim samoupravama, kao ministar, ili lokalnim odborima jedne velike stranke, kao predsednik izvršnog odbora?

– Oba posla nose izazove, ali sam uvek bio sklon da se uhvatim ukoštac sa zadatim ciljevima i radio najbolje što mogu da ih ostvarim.

Svetozar Mijailović
* Šta je bilo presudno i kada se to desilo, pa ste počeli da navijate za Partizan?

– Desila se sasvim normalna stvar, rodio sam se, i od najranijeg detinjstva uvideo da mnogi govore o Crvenoj zvezdi, ali da emocija, ljubav, ali i racio više ide na stranu Partizana. Prepoznao sam tu ljubav i širinu koju klub koji volim sobom nosi. Pogledajte samo grb Partizana i videćete da i u njemu stoji jedna mala crvena zvezda. I to je sasvim jasna simbolika.

Izvor: Republika

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.