Најновије

Честитка Ивице Дачића поводом Дана партије Вести

Председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић упутио је честитку поводом Дана партије свим члановима и симпатизерима СПС:

„На данашњи дан, 17.јула 1990.године, пре 29 година основана је Социјалистичка партија Србије, на темељима свих претеча социјалистичких и комунистичких идеја. Наша идеологија заснива се на борби за права радника, сељака, омладине, пензионера, за једнакост полова, за бесплатно школство и здравство, за достојанствен живот свих грађана.

Ми српски социјалисти 21.века стојима постојано,  на стази коју су утабали најбољи људи у новијој историји нашега рода. Надахнути смо идеалима који спајају најнапредније људе целог човечанства. Нико у Србији нема такво наслеђе, нити такве стручне, искусне, одговорне, посвећене људе за сваки задатак и посао.

Социјалистичке вредности су у основи наше државности, социјалисти су најстарији српски политички бренд. Не постоји политичка снага у српском народу са дубљим коренима од Социјалистичке партије Србије.

Увек смо били и данас смо баш тамо где је и требало да будемо делећи судбину оних због којих и постојимо.

Хвала вам што сте свих година веровали  и подржавали нас у тешким и срећним тренуцима. А ми ћемо и даље наставити борбу за једине праве идеале – за социјалистичке вредности“.