Nikola Nikodijević zakazao za sutra četrnaestu sednicu Skupštine grada Beograd

Predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević zakazao je četrnaestu sednicu Skupštine grada za sutra, 25. jul, s početkom u 10 časova. Na dnevnom redu su Predlog odluke o promeni Statuta Grada Beograda, kao i Predlog izmena Odluke o budžetu Grada Beograda za 2019. godinu, uz paket finansijskih odluka koje prate rebalans budžeta.

Odbornici će se izjašnjavati i o predlozima planova detaljne i generalne regulacije i izmenama i dopunama planova za delove teritorija Zvezdare, Rakovice i Zemuna, a pred njima će se naći i brojni predlozi odluka za izradu novih planova, među kojima je, između ostalih, za izgradnju pešačko-biciklističke veze između Omladinskih brigada i Ade Ciganlije, s mostom preko Save, kao i za područja trase tunelske veze Savske i Dunavske padine.

Važna tačka dnevnog reda biće i Predlog odluke o finansiranju troškova četvrtog pokušaja biomedicinski potpomognutog oplođenja. Odbornici će odlučivati i o izmenama i dopunama Programa uređivanja i dodele građevinskog zemljišta za 2019. godinu, zatim o Predlogu odluke o upravljanju komunalnim, inertnim i neopasnim otpadom, kao i o izmenama odluka o oglašavanju i Gradskoj upravi.

Na dnevnom redu su i predlozi odluka o dodeli naziva Ulice Pjarona de Mondezira na teritoriji gradske opštine Stari grad, kao i o utvrđivanju naziva ulica i drugih delova naseljenih mesta na teritoriji opština Obrenovac, Lazarevac, Obrenovac, Sopot, Zemun, Barajevo, Novi Beograd i Surčin.

Rebalanse programa poslovanja za 2019. godinu predložiće sledeća javna komunalna preduzeća: Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, „Ada Ciganlija”, „Gradsko stambeno”, „Beograd-put”, „Javno osvetljenje”, „Putevi Beograda”, „Zelenilo – Beograd”, „Gradska čistoća” i „Beogradska tvrđava”, a odlučivaće se i o izmeni Odluke o promeni osnivačkog akta „Sava centra”.

Na dnevnom redu je i Predlog izmena Kadrovskog plana za 2019. godinu Gradske uprave, Službe za centralizovane javne nabavke i kontrolu nabavki, Službe za budžetsku inspekciju, Službe za internu reviziju, Kancelarije za mlade i zaštitnika građana, dok će se po skraćenom postupku odlučivati, između ostalog, o rešenjima o razrešenju i imenovanju direktora i v.d. direktora u jednom broju preduzeća i ustanova čiji je osnivač Grad Beograd.

Pred odbornicima su i Predlog odluke o izmenama Odluke o komunalnom redu, Predlog odluke o čišćenju grafita, Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o obavljanju zoohigijene na teritoriji grada Beograda, kao i Predlog odluke o pravu na naknadu dela troškova boravka dece u predškolskoj ustanovi čiji je osnivač drugo pravno ili fizičko lice na teritoriji grada Beograda za radnu 2019/2020. godinu.

Izvor: Beoinfo

Kategorije: Beograd

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.