Млади ваљевски социјалисти су се прикључили акцији библиотеке Најмање једна Локал

Чланови Социјалистичке омладине Ваљева прикључили су се акцији солидарности под називом „Најмање једна“ коју организује овдашња Матична библиотека „Љубомир Ненадовић“. За сваку купљену књигу у оквиру ове акције, сеоске школске библиотеке добиће на поклон од Удружења професионалних издавача Србије примерак истог наслова. Омладинци ГрО СПС Ваљево одлучили су да са куповином четрдесетак књига дају свој скороман допринос увећању фонда библиотека у школама сеоског подручија.
„Знамо да акција носи назив „Најмање једна“, али смо ми данас одлучили да купимо најмање 40 књига по свом избору у нади да ће наслови које смо изабрали користити сеоским библиотекама и њеним корисницима. Трудили смо се да изаберемо књиге из различитих сегмената, тако да се међу тих 40 наслова налазе и дечје и историјске књиге, посебно оне које се баве историјом српског народа, као и књиге из разних стручних области“, казала је Јована Крстић обраћајући се у име Социјалистичке омладине Ваљева.
Она је истакла да је ова акција Ваљевске библиотеке корисна и вишеструко значајна, не само за сеоске библиотеке, већ и за све грађане.
„Знамо да живимо у ери савремених технологија и да све већом употребом компјутера, таблета и мобилних телефона постоји страх да књига буде стављена у други план. Ова акција је доказ да је књига и даље „модерна“ и веома важна за све нас младе који свакодневно користимо савремене технологије“, истакла је Јована Крстић.
Млади ваљевски социјалисти захвалили су се овом приликом Матичној библиотеци нашег града на гостопримству, пожелели све најбоље у даљем раду и организацији мноштва подједнако успешних активности.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.