Најновије

Гостовање Ђорђа Милићевића у “Ни по бабу ни по стричевима“ на ТВ Палма Плус: Укините таксе да наставимо дијалог Посланичка група

Једнодневни боравак Рамуша Харадинаја у Хагу заокупио је пажњу јавности. То питање, као и евентуални наставак дијалога Београда и Приштине и ставови међународне заједнице теме су издања емисије „Ни по бабу, ни по стричевима“ о којима је говорио Ђорђе Милићевић, потпредседник Народне скупштине и  председник посланичке групе СПС.

“Крвници и терористи, они који су протерали један народ са простора Косова и Метохије данас желе да државу Србију прогласе геноцидном, и народ геноцидним. Ко је чинио етничко чишћење, ко је починио злочине? 230000 Срба је протерано са простора КиМ. 1991. године је у Приштини живело 40000 Срба а данас, не знам да ли их има неколико десетина. У Призрену је живело 1991. године 10000 Срба, данас их има свега 5-6000.

Све што чине и раде и што су чинили и радили у претходном временском периоду је управо ишло ка ономе што и јесте ваше питање, а то је – да се не настави дијалог, тј. да се сахрани дијалог Београда и Приштине,“ рекао је Милићевић.

За све то време, Србија има миран и конструктиван приступ и има потпуно јасан став, а то је да је дијалог једино решење да дођемо до компромисног и правичног решења. Укините таксе да наставимо дијалог!

Што се тиче Европске Уније, поставља се питање колико ће ЕУ дозволити да прими још шамара од такозваних приштинских власти. Јер, неиспуњење, тј. неимплементација Бриселског споразума је шамар Европској Унији. Сви разговори су вођени под покровитељством ЕУ. Дакле, нарушен је кредибилитет ЕУ.

 

Извор: Палма Плус

 

Категорије: Посланичка група

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.