Gostovanje Đorđa Milićevića u “Ni po babu ni po stričevima“ na TV Palma Plus: Ukinite takse da nastavimo dijalog Poslanička grupa

Jednodnevni boravak Ramuša Haradinaja u Hagu zaokupio je pažnju javnosti. To pitanje, kao i eventualni nastavak dijaloga Beograda i Prištine i stavovi međunarodne zajednice teme su izdanja emisije „Ni po babu, ni po stričevima“ o kojima je govorio Đorđe Milićević, potpredsednik Narodne skupštine i  predsednik poslaničke grupe SPS.

“Krvnici i teroristi, oni koji su proterali jedan narod sa prostora Kosova i Metohije danas žele da državu Srbiju proglase genocidnom, i narod genocidnim. Ko je činio etničko čišćenje, ko je počinio zločine? 230000 Srba je proterano sa prostora KiM. 1991. godine je u Prištini živelo 40000 Srba a danas, ne znam da li ih ima nekoliko desetina. U Prizrenu je živelo 1991. godine 10000 Srba, danas ih ima svega 5-6000.

Sve što čine i rade i što su činili i radili u prethodnom vremenskom periodu je upravo išlo ka onome što i jeste vaše pitanje, a to je – da se ne nastavi dijalog, tj. da se sahrani dijalog Beograda i Prištine,“ rekao je Milićević.

Za sve to vreme, Srbija ima miran i konstruktivan pristup i ima potpuno jasan stav, a to je da je dijalog jedino rešenje da dođemo do kompromisnog i pravičnog rešenja. Ukinite takse da nastavimo dijalog!

Što se tiče Evropske Unije, postavlja se pitanje koliko će EU dozvoliti da primi još šamara od takozvanih prištinskih vlasti. Jer, neispunjenje, tj. neimplementacija Briselskog sporazuma je šamar Evropskoj Uniji. Svi razgovori su vođeni pod pokroviteljstvom EU. Dakle, narušen je kredibilitet EU.

 

Izvor: Palma Plus

 

Kategorije: Poslanička grupa

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.