Најновије

Дачић разговарао с амбасадорима Републике Србије у Белгији и Украјини Вести

Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић састао се у Министарству са амбасадорима Републике Србије.

Шеф српске дипломатије разговарао је с амбасадорком Србије у Белгији Марином Јовићевић и амбасадором Србије у Украјини Радетом Булатовићем.

Током одвојених састанака са амбасадорима Републике Србије у Бриселу и Кијеву, министар спољних послова Републике Србије детаљно је информисао наше амбасадоре о ситуацији на Косову и Метохији, као и о једностраним актима Приштине који су довели до прекида дијалога и разговора, али и до блокаде Бриселског процеса и долажења до компромисног решења.

Такође, министар Дачић пренео је амбасадорима Србије разговоре с највишим званичницима других земаља које је имао у протеклом периоду.

Министар Дачић је поновио спољнополитичке приоритете Србије и наложио појачано ангажовање амбасадора у складу са националним интересима Србије.

Амбасадори су детаљно изложили министру Дачићу билатералне односе Србије са земљама у којима представљају Републику Србију.

Извор: МСП

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.