Најновије

Саопштење: Изборни услови су једнаки за све, осигурана слобода политичког избора Вести

Социјалистичка партија Србије увек је отворена и спремна да разговара са свим домаћим политичким чиниоцима, као и међународним институцијама о унапређењу нашег изборног амбијента. Важно је и да имамо у виду да је Србија до сада спровела читав низ изборних циклуса без икаквих примедби на њихов демократски оквир, пре свега од надлежних међународних институција, што већ годинама даје потврду о веома високим изборним стандардима који код нас важе.

Сви они који данас имају примедбе на изборне услове морају да знају да ти услови нису мењани већ читаву деценију, још од периода када су они били на власти и када су сами поставили те услове, тако да прави разлог за њихово незадовољство очигледно лежи негде другде, а не у изборним правилима.

За успех на изборима неопходно је да се пред грађане изађе са јасном политиком развоја Србије и подршке свим њеним грађанима, а ако то немате, онда је јадиковка над изборним условима само изговор и алиби за неуспех. То је једини програм и једина политика дела опозиције, предвођеног Драганом Ђиласом и Бошком Обрадовићем. После пропасти њихових уличних протеста, сада говоре о некаквом бојкоту редовних избора, иако је до њих остало више од пола године и упркос томе што ће они бити одржани под условима који су сами, својевремено, прописали. Шта ће бити следеће, када и идеја о бојкоту буде пропала, то вероватно ни сами не знају, јер су исцрпели све изговоре за одсуство било какве политике са којом могу да изађу пред бираче.

Социјалистичка партија Србије из избора у изборе добија јасну потврду грађана о исправности своје политике и свог стратешког савезништва са Српском напредном странком и уверени смо да ће тако бити и убудуће. Kао и досадашњи, и наредни, редовни избори у Србији, биће спроведени по највишим демократским стандардима, по једнаким условима за све учеснике, њихов легитимитет биће потпун и уважен како код наших грађана, тако и код релевантних међународних институција. Србија ће и на тим изборима добити још једну у низу важних потврда да је држава развијених демократских институција и слободног политичког избора.

Категорије: Вести|Саопштења

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.