Saopštenje: Izborni uslovi su jednaki za sve, osigurana sloboda političkog izbora Vesti

Socijalistička partija Srbije uvek je otvorena i spremna da razgovara sa svim domaćim političkim činiocima, kao i međunarodnim institucijama o unapređenju našeg izbornog ambijenta. Važno je i da imamo u vidu da je Srbija do sada sprovela čitav niz izbornih ciklusa bez ikakvih primedbi na njihov demokratski okvir, pre svega od nadležnih međunarodnih institucija, što već godinama daje potvrdu o veoma visokim izbornim standardima koji kod nas važe.

Svi oni koji danas imaju primedbe na izborne uslove moraju da znaju da ti uslovi nisu menjani već čitavu deceniju, još od perioda kada su oni bili na vlasti i kada su sami postavili te uslove, tako da pravi razlog za njihovo nezadovoljstvo očigledno leži negde drugde, a ne u izbornim pravilima.

Za uspeh na izborima neophodno je da se pred građane izađe sa jasnom politikom razvoja Srbije i podrške svim njenim građanima, a ako to nemate, onda je jadikovka nad izbornim uslovima samo izgovor i alibi za neuspeh. To je jedini program i jedina politika dela opozicije, predvođenog Draganom Đilasom i Boškom Obradovićem. Posle propasti njihovih uličnih protesta, sada govore o nekakvom bojkotu redovnih izbora, iako je do njih ostalo više od pola godine i uprkos tome što će oni biti održani pod uslovima koji su sami, svojevremeno, propisali. Šta će biti sledeće, kada i ideja o bojkotu bude propala, to verovatno ni sami ne znaju, jer su iscrpeli sve izgovore za odsustvo bilo kakve politike sa kojom mogu da izađu pred birače.

Socijalistička partija Srbije iz izbora u izbore dobija jasnu potvrdu građana o ispravnosti svoje politike i svog strateškog savezništva sa Srpskom naprednom strankom i uvereni smo da će tako biti i ubuduće. Kao i dosadašnji, i naredni, redovni izbori u Srbiji, biće sprovedeni po najvišim demokratskim standardima, po jednakim uslovima za sve učesnike, njihov legitimitet biće potpun i uvažen kako kod naših građana, tako i kod relevantnih međunarodnih institucija. Srbija će i na tim izborima dobiti još jednu u nizu važnih potvrda da je država razvijenih demokratskih institucija i slobodnog političkog izbora.

Kategorije: Vesti|Saopštenja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.