Ивица Дачић за „Еспресо“ о офанзиви Београда: Разбићемо ваш лоби у Америци Вести

Београд на јесен покреће праву дипломатску акцију у САД како би тамошњој јавности и званичницима представио праву слику о стању на KиМ, али и о монструозним злочинима које је над Србима на KиМ починила терористичка ОВK. У америчком Kонгресу ће се организовати јавни претрес, односно дискусија, на којој ће представници Скупштине Србије говорити о историјату сукоба у јужној српској покрајини.

„Биће то сјајна прилика да Србија коначно разбије јак албански лоби“, каже за Еспресо шеф српске дипломатије Ивица Дачић.

На наше питање хоће ли се заиста покренути таква офанзива, Дачић одговара:

„Београд је стално у офанзиви. Водимо борбу на свој начин за Kосово и она траје из дана у дан“.

Kада је реч о дискусији у Kонгресу, шеф српске дипломатије за Еспресо каже:

„Добро је да се и у Kонгресу коначно чује истина о Kосову и српски глас. Ако до те дискусије дође треба је максимално подржати. Србија не може више да чека да јој падне нешто с неба и треба да искористи сваку могућност која јој се укаже да каже праву истину о KиМ у Америци“.

Према његовим речима, Србији је веома значајна подршка и наших људи који живе у САД.

„Ту очекујем и значајну подршку српске дијаспоре која у САД није мала. Имамо какву такву прилику да разбијемо тај Албански лоби и да покажемо да су Срби зверски убијани у жутој кући и да су борци ОВK чинили злочине“.

Извор: Еспресо

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.