Најновије

Никола Никодијевић обишао раднике на три велика градилишта у Београду Београд

Председник Скупштине града Београда Никола Никодијевић  обишао је радове на три велика градилишта у српској престоници, Карађорђеву улицу, Трг републике и Улицу 27. марта и разговарао са радницима који на високим темпратурама обављају тешке физичке послове и донели им освежење.

Никодијевић је рекао да је на првом месту безбедност људи и њихово здравље и поручио да се мора водити рачуна о законским обавезама и здравственом стању људи на терену.

– Ми разговарамо са извођачима радова да ускладимо темпо рада тако да људи у сатима када су температуре највише, буду заштићени, а да евентуално радове почињу неколико сати раније и завршавају неколико сати касније, када сунце зађе – навео је Никодијевић.

Према његовим речима, трамвајски и ауто саобраћај у Карађорђевој улици ће почети да функционише до 1. септембра, као што је и планирано. Тако ће, додао је, бити и на Тргу републике тако да ће рокови бити испоштовани.

Када је реч о реконструкцији Улице 27. марта, Никодијевић је рекао да су ти радови најкомплекснији, с обзиром на њихов обим и проблеме који су се појавили.

– То је једна од кључних саобраћајница у Београду коју користи велики број грађана, али почетком реконструкције увидели смо да у катастру нема уписаних водоводних инсталација и да су инсталације које су се налазиле на потезу где се изводе радови много старије и у много лошијем стању него што смо могли да очекујемо – појаснио је Никодијевић.

Деценијама се није улагало у инфраструктуру, казао је Никодијевић и додао да се градска власт труди да упоредо са извођењем радова и поштовањем планираних рокова обавља поправку онога што није било очекивано да ће се десити.

– На градилишту у Улици 27. марта предано и посвећено ради доста људи који се труде да испоштују и квалитет радова и рокове. Верујем да ћемо и то градилиште успети да приведемо намени у роковима које смо поставили – рекао је Никодијевић.
Данас је температура у Београду преко 35 степени, али они вредно раде и у име свих Београђана захваљујем им на томе, а ми смо ту да водимо рачуна пре свега о њиховом здрављу и безбедности, закључио је Никодијевић.

Извор и фото: Беоинфо

Категорије: Београд

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.