Sastanak Dačića s ambasadorima Republike Srbije Vesti

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se u Ministarstvu sa ambasadorima Republike Srbije. Šef srpske diplomatije razgovarao je s ambasadorkom Misije Srbije u Unesku Tamarom Rastovac Siamašvili, ambasadorkom Srbije u Češkoj Republici Verom Mavrić i ambasadorom Srbije u Iranu Draganom Todorovićem.

Tokom odvojenih sastanaka sa ambasadorima Srbije, ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić detaljno je informisao naše ambasadore o situaciji na Kosovu i Metohiji, kao i o jednostranim aktima Prištine koji su doveli do prekida dijaloga i razgovora, ali i do blokade Briselskog procesa i dolaženja do kompromisnog rešenja. Takođe, ministar Dačić preneo je ambasadorima Srbije razgovore s najvišim zvaničnicima drugih zemalja koje je imao u proteklom periodu. Ministar Dačić je ponovio spoljnopolitičke prioritete Srbije i naložio pojačano angažovanje ambasadora u skladu sa nacionalnim interesima Srbije.

Ambasadori su detaljno izložili ministru Dačiću situaciju u zemljama u kojima predstavljaju Srbiju, s posebnim osvrtom na bilateralne odnose Srbije sa datim zemljama, ali i o pojačanim aktivnostima u cilju jačanja pozicije Republike Srbije na multilateralnom planu, posebno u predstojećem periodu kada Priština aplicira za članstvo u brojnim međunarodnim organizacijama.

Izvor: MSP

foto: imageglobe

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.