Најновије

Ивица Дачић за Блиц: Криза идентитета црногорских власти Вести

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић каже да му је драго што народ у Црној Гори не проживљава кризу индентитета, што се, према његовим речима, не би могло рећи и за политичко руководство у тој земљи.

Он је поводом најновијих потеза црногорских власти рекао да неће посегнути за реципроцитетом јер би испаштао народ у Црној Гори.

„Мени је пре свега драго што народ у Црној Гори не проживљава кризу идентитета, што се не би могло рећи за политичко руководство у тој земљи. У дипломатији је начело реципроцитета један од постулата бављења том професијом, међутим увођењем тог принципа у односе са Црном Гором испаштао би народ у тој земљи, а то је за Србију неприхватљиво“, казао је Дачић за „Блиц“.

Он истиче да, колико види, погоршање односа са Србијом није донело Црној Гори ништа добро по питању туристичке сезоне, јер народ неће да летује и троши новац тамо где није добродошао.

„Блиц“ подсећа на неке од потеза Подгорице који не иду на руку одржавању добрих односа Црне Горе са Србијом и помиње предлог председника Мила Ђукановића да се формира православна црква Црне Горе без националног предзнака.

Наводи и забрану концерта трубача из Гуче у Херцег Новом под притиском јавности, као и најаву тамошњег Министарства културе да ће поднети кривичне пријаве због хуманитарног концерта „За наше КиМ“ пре четири дана на Канли-кули, а поводом 800 година самосталности Српске православне цркве и 630 године Косовске битке.

Извор и фото: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.