Најновије

Ваљевска омладина организовала трибину ”Придружи се и ти, јер Ваљево је наш град” Локал

Поводом Дана младих, који се обележава 12. августа, Социјалистичка омладина Ваљева организовала је трибину под називом “Придружи се и ти, јер Ваљево је наш град”, која је била посвећена управо младим људима и разлозима због којих треба да остану у свом родном граду. Учесници трибине били су млади, образовани и перспективни људи, кадрови Социјалистичке партије Србије Градског одбора у Ваљеву, који су са посетиоцима трибине поделили своја искуства и разлоге због којих су одлучили да се после студија врате у Ваљеву и своје каријере наставе у свом родном граду.

На одржаној трибини говориле су чланице Социјалистичке омладине Ваљева Катарина Станишић, која је завршила Факултет за безбедност и Ивана Бојичић, дипл. мастер хемичар, затим Никола Тодоровић, дипл. инжењер организационих наука уједно и председник младих социјалиста Ваљева, потом Бојан Бошковић, дипл. економиста и директор “Агроразвоја”, Дарко Костић, члан ИО ГрО СПС Ваљево који тренутно обавља функцију градског правобраниоца, Ђорђе Павловић, потпредседник ГрО СПС и секретар Скупштине Града Ваљева и Ђорђе Милановић, заменик председника ГрО СПС и директор ЈКП “Водовод Ваљево”. Они су између осталог говорили и зашто су одлучили да се баве политиком, придруже се баш СПС-у и позвали све младе људе овог града да им се прикључе у активизму како би Ваљево, као град великих могућности, и у будућности било место у којем вреди остати и основати породицу.

Заменик председника ГрО СПС Ваљево и директор ЈКП “Водовод Ваљево” Ђорђе Милановић испричао је да никада није имао жељу да оде из Ваљева, чак ни када је студирао Машински факултет у Београду, и да исто тако жели и да његов син сутра остане да живи у овом граду. “Ако је Ваљево још у старој СФРЈ могло да буде у самом врху као привредни центар, ако смо имали културу на високом новоу, спортске клубове у савезном рангу, зашто не бисмо могли то и у овако скраћеној Србији. Ја мислим да ми то можемо. Можемо поново да будемо и привредни и културни и спортски центар. И ми млади то желимо. Не може нико да нам забрани да желимо, али ако желимо, имамо то на уму и ако се боримо за то, ми ћемо то и остврити”, казао је Милановић.

Милановић, који је до пре неколико година био члан Социјалистичке омладине Ваљева, поручио је младим члановима СПС-а да ће Градски одбор подржати омладинце у свим акцијама. “Када ако не сад и ко ако не ви? Никаде више нећете имати година колико имате сад, никада више нећете имати овакву жељу, елен и ентузијазам да урадите велике ствари за свој град и да заједно дамо свој допринос бољој будућности у нашем граду. Социјалистичка омладина је једна добро организована војска и желим да свако од вас има амбицију да буде генерал. Војник који не жели да буде генерал је лош војник. Ако сви имамо такве амбиције, из тога ће изаћи добар резултат и направићемо нешто значајно. Заиста верујем да то можемо, верујем да ће ова генерација младих социјалиста оставити траг у овом граду”, истакао је Милановић.

Члан ИО ГрО СПС Ваљево и градски правобранилац Дарко Костић, који је завршио Правни факултет у Београду, одлучио је да после завршеног Правног факултета у Београду настави каријеру и породични живот у свом родном граду. Обраћајући се присутнима он је посебно нагласио да су теме о којима се говори на трибини јако важне и да од њих зависи какву будућност ће имати наш град.

“Рецепт и формула за сигурну и светлу будућност овог града су да се локалном политиком баве људи који воле Ваљево, који се поиствећују са њим, који су спремни и способни да дају допринос задовољења општег добра и јавног интереса. Управо се СПС одликује таквим људима и сматрам да је то одговор на питање због чега млади треба да приступе нашој партији. Итекако сам поносан на чињеницу да Ваљеву могу да будем од користи. У овом граду своју перспективу може да пронађе свако ко жели да му часно и честито служи. У овом граду има песрпективу свако ко је вољан и кадар да обавља свој посао марљиво, пажљиво, предано, савесно и квалитетно. Онај ко се краси таквим радним способностима и ко има такве радне навике не треба да брине за своју будућност и веома лако ће наћи свој каријерни пут, било кроз ангажаовање у приватном сектору или кроз службовање у јавним институцијама”, нагласио је Костић.

Бојан Бошковић, који је прво навео да је отац троје деце па потом да је директор “Агроразвоја”, рекао је да никада није размишљао да после студија економије остане у Београду. Истакао је да је имао потребу да се врати и одужи свом родном граду својим радом и да успе да допринесе његовом развијању.

“Ушао сам у политику и СПС по повратку са студија, желео сам и даље желим да помогнем и допринесем. Није то тако лако како сам мислио на почетку, али ако хоћете нешто да мењате морате да борити и укључити. Сматрам да је СПС из године у годину неговао своје кадрове, има школоване људе и млади имају од кога да науче. Припадам оној изневереној генерацији што се тиче 5. октобра, која је мислила да ће потећи мед и млеко са запада, да ће све бити супер. Осећао сам се са једне стране превареним и да сам дужник СПС-у да се учланим и допринесем променама. Ваљево је град великих могућности. Тешко је допрети својим радом и убедити људе да нам је намера чиста и да својим радом желимо да унапредимо и помогнемо живот у граду. Ако свако и за милиметар помогне, биће нам у овом граду боље за живот. Сматрам да што већу власт СПС у Ваљеву буде имао толико ће граду бити боље”, казао је Бошковић.

Председник Социјалистичке омладине Ваљева Никола Тодоровић испричао је како је сваког викенда “трчао” за Ваљево када је студирао у Београду. Родитељи су га због тога често грдили плашећи се да неће завршити факултет. Завршио је успешно ФОН и успео у Ваљево да доведе супругу из Београда коју је упознао током студија.

“План ми је да овде наставим да живим, радим и подижем своју породицу, зато што стварно сматрам да је Ваљево леп, миран и тих град за живот. Пуно мојих пријатеља са факултета посетило је Ваљево за време Тешњарских вечери, сви су одушевљени били Ваљевом, колико је леп и миран град. Надам се да ће још младих људи доћи и овде живети, радити, подизати своје породице и заједно са нама чинити да Ваљево буде боље место за живот”, поручио је Тодоровић.

Извор: ваљевскапосла.инфо