Најновије

Никола Никодијевић: Велико интересовање за Врабац возила, уколико се покаже потреба купићемо их још Београд

Сва четири „Врабац” возила су обезбеђена, имају сигурносне појасеве, а једно возило је специјализовано за особе са инвалидитетом и њим управљају обучени возачи, који могу лицима са инвалидским колицима и старијим суграђаним да помогну, рекао је прдседник Скупштине Града Београда Никола Никодијевић за Тв Прва.

Никодијевић је нагласио да је ова линија уведена првенствено због идеје да се кроз пешачку зону омогући старијим људима да се превезу, али да је одзив грађана много већи од те прве замисли и намене.

–„Врабац” превоз ради тек три дана, због великог интересовања размишљамо о повећању капацитета, јер га не користе само најстарији суграђани, већ је атракција и за најмлађе и туристе. Спремни смо да уколико интересовање буде и даље овако велико, као у овим првим данима повећамо и капацитете и  купимо још нових возила – рекао је председник Скупштине Града Београда.

Он је рекао да му је драго што је овакав сервис наишао на велико интересовање и одобравање Београђана.

–Овај систем смо видели у другим европским градовима, али немају сви ово, Београд је међу првих пет који поседују овакав систем превоза у пешачкој зони – истакао је Никодијевић.

Према његовим речима идеја је да се возило креће по ободима пешаке зоне од Обилићевог венца, преко Трга републике, у Кнез Михаилову улицу, затим до Студентског трга, у Улицу Краља Петра, Косанчићев венац, Топличин венац и на Обилићев венац, на почетно стајалиште.

–Укупно има осам стајалишта која су обележена и ту грађани могу да сачекају „Вравац сервис” чије возило иде на сваких десет минута. Радно време возила је од 8 ујутро до 10 увече сваког дана – подсетио је Никодијевић и додао да возила садрже део који штити од сунца и кише.

Он је нагласио да се возило креће, на траси која је дуга два километра спорије, јер иде кроз пешачку зону, као и да је веома тихо тако да не смета пешацима и не прави буку.

–Сва возила су на електрични погон и апсолутно су у складу са еколошким стандардима. Пуњач је у гаражи на Обилићевом венцу и једно пуњење је довољно за вожњу током читавог дана, и нема потребе за додатним пуњењем током дана. Такође, нема потребе да возило иде брже јер идеја овог превоза није само да се корисници превезу, већ и да уживају у пешачкој зони – рекао је председник Скупштине Града Београда и додао да је важно да грађани знају да је превоз бесплатан и доступан свима.

Извор: Беоинфо

Категорије: Београд

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.