Nikola Nikodijević: Veliko interesovanje za Vrabac vozila, ukoliko se pokaže potreba kupićemo ih još Beograd

Sva četiri „Vrabac” vozila su obezbeđena, imaju sigurnosne pojaseve, a jedno vozilo je specijalizovano za osobe sa invaliditetom i njim upravljaju obučeni vozači, koji mogu licima sa invalidskim kolicima i starijim sugrađanim da pomognu, rekao je prdsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević za Tv Prva.

Nikodijević je naglasio da je ova linija uvedena prvenstveno zbog ideje da se kroz pešačku zonu omogući starijim ljudima da se prevezu, ali da je odziv građana mnogo veći od te prve zamisli i namene.

–„Vrabac” prevoz radi tek tri dana, zbog velikog interesovanja razmišljamo o povećanju kapaciteta, jer ga ne koriste samo najstariji sugrađani, već je atrakcija i za najmlađe i turiste. Spremni smo da ukoliko interesovanje bude i dalje ovako veliko, kao u ovim prvim danima povećamo i kapacitete i  kupimo još novih vozila – rekao je predsednik Skupštine Grada Beograda.

On je rekao da mu je drago što je ovakav servis naišao na veliko interesovanje i odobravanje Beograđana.

–Ovaj sistem smo videli u drugim evropskim gradovima, ali nemaju svi ovo, Beograd je među prvih pet koji poseduju ovakav sistem prevoza u pešačkoj zoni – istakao je Nikodijević.

Prema njegovim rečima ideja je da se vozilo kreće po obodima pešake zone od Obilićevog venca, preko Trga republike, u Knez Mihailovu ulicu, zatim do Studentskog trga, u Ulicu Kralja Petra, Kosančićev venac, Topličin venac i na Obilićev venac, na početno stajalište.

–Ukupno ima osam stajališta koja su obeležena i tu građani mogu da sačekaju „Vravac servis” čije vozilo ide na svakih deset minuta. Radno vreme vozila je od 8 ujutro do 10 uveče svakog dana – podsetio je Nikodijević i dodao da vozila sadrže deo koji štiti od sunca i kiše.

On je naglasio da se vozilo kreće, na trasi koja je duga dva kilometra sporije, jer ide kroz pešačku zonu, kao i da je veoma tiho tako da ne smeta pešacima i ne pravi buku.

–Sva vozila su na električni pogon i apsolutno su u skladu sa ekološkim standardima. Punjač je u garaži na Obilićevom vencu i jedno punjenje je dovoljno za vožnju tokom čitavog dana, i nema potrebe za dodatnim punjenjem tokom dana. Takođe, nema potrebe da vozilo ide brže jer ideja ovog prevoza nije samo da se korisnici prevezu, već i da uživaju u pešačkoj zoni – rekao je predsednik Skupštine Grada Beograda i dodao da je važno da građani znaju da je prevoz besplatan i dostupan svima.

Izvor: Beoinfo

Kategorije: Beograd

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.