Социјалисти са КиМ подржавају Српску листу Вести

 

Социјалисти Косова и Метохије дају пуну и безрезервну подршку Српској листи.  Одлука о учешћу српске листе на превеременим Косовским изборима је оправдана основана и представља једино решење за решавање судбине српског народа на Косову и Метохији. Ово је речено на данашњој седници покрајинског изборног штаба која је одржана у Грачаници, а којој је председавао преседник Покрајинског одбора СПС Звонимир Стевић.

Политика мира, компромиса, владавине права, дијалога, као и заштите националних и државних  интереса коју воде председник Републике Србије Александар Вучић, први потпреседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић и Влада Републике Србије су гарант опстанка Српског народа на Косову и Метохији.

Једнострани потези као што је увођење антицивилизацијских такси, формирање војске, доношење платформе за преговоре од Албанске стране, све учесталији напада на Србе, као што је последњи напад на малолетника у Косовској Митровици не доприносе стабилизацији стања и решавању нагомиланих проблема на овим просторима. Досадашњи потези Албанске стране јасно показују да не желе мир и стабилност већ дестабилизацију стања на Косову и Метохији и шире на Балкану.

Досадашње учешће на Косметским изборима Српске листе у координацији са Канцеларијом за Косово и Метохију и највишим државним руковоством је дало резултате и ветар у леђа за опстанак на вековним огњиштима.

На седници изборног штаба формирани су Окружни, Градски и Општински изборни штабови и подељени су задаци, као и преузимање обавеза и одговорности.

Социјалисти позивају своје чланство и симпатизере и Српски народ на КиМ да масовно изађу на ванредне изборе за Скупштину Косова и да гласају Српску листу. Зато што је Српска листа заједно са државним руковоством гарант демократске и политичке борбе за мирно решење, кроз дијалог, као и остваривање права Српског народа на Косову и Метохији. Социјалисти су убеђени да ово државно руковоство чини максималне напоре да заштити права и да никада неће издати националне и државне интересе на Косову и Метохији.

 

Информативна служба 

Покрајинског одбора СПС КиМ

Категорије: Вести|Саопштења