Socijalisti sa KiM podržavaju Srpsku listu Vesti

 

Socijalisti Kosova i Metohije daju punu i bezrezervnu podršku Srpskoj listi.  Odluka o učešću srpske liste na preveremenim Kosovskim izborima je opravdana osnovana i predstavlja jedino rešenje za rešavanje sudbine srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. Ovo je rečeno na današnjoj sednici pokrajinskog izbornog štaba koja je održana u Gračanici, a kojoj je predsedavao presednik Pokrajinskog odbora SPS Zvonimir Stević.

Politika mira, kompromisa, vladavine prava, dijaloga, kao i zaštite nacionalnih i državnih  interesa koju vode predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, prvi potpresednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i Vlada Republike Srbije su garant opstanka Srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

Jednostrani potezi kao što je uvođenje anticivilizacijskih taksi, formiranje vojske, donošenje platforme za pregovore od Albanske strane, sve učestaliji napada na Srbe, kao što je poslednji napad na maloletnika u Kosovskoj Mitrovici ne doprinose stabilizaciji stanja i rešavanju nagomilanih problema na ovim prostorima. Dosadašnji potezi Albanske strane jasno pokazuju da ne žele mir i stabilnost već destabilizaciju stanja na Kosovu i Metohiji i šire na Balkanu.

Dosadašnje učešće na Kosmetskim izborima Srpske liste u koordinaciji sa Kancelarijom za Kosovo i Metohiju i najvišim državnim rukovostvom je dalo rezultate i vetar u leđa za opstanak na vekovnim ognjištima.

Na sednici izbornog štaba formirani su Okružni, Gradski i Opštinski izborni štabovi i podeljeni su zadaci, kao i preuzimanje obaveza i odgovornosti.

Socijalisti pozivaju svoje članstvo i simpatizere i Srpski narod na KiM da masovno izađu na vanredne izbore za Skupštinu Kosova i da glasaju Srpsku listu. Zato što je Srpska lista zajedno sa državnim rukovostvom garant demokratske i političke borbe za mirno rešenje, kroz dijalog, kao i ostvarivanje prava Srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. Socijalisti su ubeđeni da ovo državno rukovostvo čini maksimalne napore da zaštiti prava i da nikada neće izdati nacionalne i državne interese na Kosovu i Metohiji.

 

Informativna služba 

Pokrajinskog odbora SPS KiM

Kategorije: Vesti|Saopštenja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.