Најновије

Ивица Дачић изразио наду у наставак помоћи коју УНХЦР пружа избеглицама са боравиштем у Србији Вести

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић примио је данас у радну посету в. д. шефа Канцеларије УН и шефа Канцеларије Високог комесара за избеглице (УНХЦР) у Београду Ханса Фридриха Шодера са сарадницима.

У пријатељском разговору Шодер је обавестио нашу страну о стању и развоју националних и регионалних програма за чију имплементацију у Републици Србији су задужени УН и УНХЦР. Посебна пажња је посвећена припремама за генералну дебату предстојећег 74. заседања Генералне скупштине Уједињених нација, које почиње 24. септембра у Њујорку, припремама за 70. заседање Извршног комитета УНХЦР, које почиње 7. октобра у Женеви, као и припремама за први Глобални форум о избеглицама, који почиње 17. децембра у Женеви.

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић се захвалио на пруженим информацијама. Најавио је да ће наша делегација, на чијем челу ће бити председник Вучић, узети активно учешће на генералној дебати у Њујорку. Подржавши рад Канцеларије, изразио је наду у наставак помоћи и подршке коју УНХЦР континуирано пружа нашим надлежним органима у вези са избеглицама са простора бивше Југославије са боравиштем у Србији, као и са 200.000 интерно расељених лица са КиМ, односно у избегличкој и мигрантској кризи.

Извор: МСП