Ivica Dačić izrazio nadu u nastavak pomoći koju UNHCR pruža izbeglicama sa boravištem u Srbiji Vesti

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić primio je danas u radnu posetu v. d. šefa Kancelarije UN i šefa Kancelarije Visokog komesara za izbeglice (UNHCR) u Beogradu Hansa Fridriha Šodera sa saradnicima.

U prijateljskom razgovoru Šoder je obavestio našu stranu o stanju i razvoju nacionalnih i regionalnih programa za čiju implementaciju u Republici Srbiji su zaduženi UN i UNHCR. Posebna pažnja je posvećena pripremama za generalnu debatu predstojećeg 74. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, koje počinje 24. septembra u Njujorku, pripremama za 70. zasedanje Izvršnog komiteta UNHCR, koje počinje 7. oktobra u Ženevi, kao i pripremama za prvi Globalni forum o izbeglicama, koji počinje 17. decembra u Ženevi.

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić se zahvalio na pruženim informacijama. Najavio je da će naša delegacija, na čijem čelu će biti predsednik Vučić, uzeti aktivno učešće na generalnoj debati u Njujorku. Podržavši rad Kancelarije, izrazio je nadu u nastavak pomoći i podrške koju UNHCR kontinuirano pruža našim nadležnim organima u vezi sa izbeglicama sa prostora bivše Jugoslavije sa boravištem u Srbiji, kao i sa 200.000 interno raseljenih lica sa KiM, odnosno u izbegličkoj i migrantskoj krizi.

Izvor: MSP

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.