Најновије

Посланичка група СПС-а посетила Ваљево: Желимо партнерски однос са грађанима Локал

У наставку акције обиласка градова и општина широм Србије, посланичка група Социјалистичке партије Србије посетила је у недељу Ваљево. Акција је покренута са циљем да народни посланици СПС-а чују глас народа у директом разговору са својим грађанима, без обзира да ли су они гласали за њих или не. Тим поводом, у Великој сали Скупштине града Ваљева одржана је трибина, на којој је поред чланова посланичког клуба говорио и министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић. На трибини је истакнуто да народни посланици Социјалистичке партије Србије на овај начин желе грађане да укључе у један партнерски однос у свом раду и да то учине у периоду када нема изборне кампање и скупштинских заседања.
Шеф посланичког клуба СПС-а Ђорђе Милићевић рекао је да грађани имају потпуно право да у директном разговору са својим легитимно изабраним представицима изнесу своје сугестије и предлоге, наравно и критике, уколико их имају.

“Грађани су углавном навикли да виђају политичаре током изборне кампање, ми желимо да променимо ту праксу и да са грађанима, као њихови легитимно изабрани представници, разговарамо управо онда када нема изборне кампање. Као део владајуче коалиције, ми нисмо у власти зарад функција и фотеља, већ зато што желимо да дамо свој допринос у реализацији једног реформског курса Владе Републике Србије, како би Србија била модерна, уређена и ефикасна држава и како би реализовали онај најважнији и суштински циљ, а то је да грађани осете и тај бољитак”, казао је Милићевић.


Милићевић је истакао да посланици из редова СПС-а свој посао обављају одговорно, озбијно, посвећено и у најбољем интересу грађана, да су увек поштовали кредибилтет сваког народног посланик – и позиције и опозиције, да је посланички клу СПС-а увек чували и штитили достојанство Народне скупштине. То се, према његовим речима, показало много пута до сада на конретним примерима када је вођена расправа у парламенту о различитим темама, где је посланички клуб СПС-а увек имао конструктиван приступ и увек говорио о теми која и јесте суштиниски најважнија.
“Расправу смо са терена политиканства превели на терен демократског сучељавања мишљења и аргументоване расправе, а не снага силе како то неки мисле и желе. Посланик није снажан онолико колико је физички јак, већ онико колико наступа са снажним аргументима. Нико никада није желео да спречи демократску расправу и демократско сучељавање мишљења у парлементу, али то мора бити уз поштовање Пословника и уз поштовање и уважавање достојанства Народне скупштине. Владајуча коалиција није донела Пословник о раду Народне скупштине, јер сматрамо да Пословник о раду скупштине треба да буде консензус свих релевенатних политичких чинилаца, а не одраз актуелног политичког тренутка”, нагласио је Ђорђе Милићевић, шеф посланичког клуба СПС-а и потпредседник Народне скупштине.
Да народни посланици СПС-а у спрском парламенту добро раде свој посао у ван посланиких клупа и да на терену воде рачуна о приоритетима и потребама локалних заједница, потврдио је министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић.

“Мени је драго да је Град Ваљево аплицирало ове године код Министарства државне управе и локалне самоуправе са истим пројектом који је отпочео ранијих године, а који сад треба да буде приведен крају и разреши проблем водоснабдевања у Бранковини. Проблем водонсабдевања је заиста акутно питање које не би смело да постоји у 21. веку. Мислим да је управо један такав одабир од стране надлежне комисије у министарсту показатељ да се и поред тога што немамо довољно средставасвакако трудимо да на листи приоритета определимо онај пројекат који ће имати највећи обухват у погледу задовољења потреба грађанки и грађана”, рекао је Ружић. Он је изразио задовољство због подршке и других министара Социјалистичке партије Србије који су помогли одређене пројекте у Ваљеву. Реч је о реконструкцији хале Партизан, која је обухваћена пројектом енергетске ефикасности при министарсту рударства и енергетике, којим руководи министар Александар Антић, као и издвојеним средствима министарке без портфеља Савице Ђукић Дејановић за центар за биомедицински потпомогнуту оплодњу у Ваљеву.
Заменик председника ГрО СПС Ваљево и директор ЈКП “Водовод” Ђорђе Милановић захвалио се посланичком клубу СПС-а на посети Ваљеву, али посебно министру Бранку Ружићу на подршци коју је ваљевски “Водовод” добио од његовг минстарства у овој години, у виду 14 милиона динара за изградњу јако значајног магистралног водовода Ваљево-Бранковина.

“Министре, да вас информишем да смо набавили сав потребан материал, извршили смо обележавање трасе и рашчишћавање терена и сутра званично почињемо са обимнијим радовима. Надам се да ћемо за неких четрдесетак дана моћи поново да вас видимо када приведемо радове крају на овој фази. Такође се надам да ћете и даље имати разумевања за нас, да ћемо добити средства и следеће године за наставак наредне две фазе које нас очекују. Наравно, не треба заборавити и желим да се захвалим и осталим министрима Социјалистичке партије Србије који су имали разумевања за нас. То су и министар енергетике Антић,од кога смо добили средства за халу Партизан која после готово 20 година приступа реконструкцији. Наш председник партије, министар Дачић, надам се да ће, ако буде све како треба, у новембру подели ти кључеве зграде социјалног становања и за расељена лица у Ваљеву, што је јако значајно за те људе. Хвала и министарки Славици Ђукић Дејановић која је издвојила средства за вантелесну оплодњу, за набавку инкубатора и која је помогла пројекат изградње игралишта које треба да се реализује у насељу Колубара 2”, казао је Милановић.
Захваљујући се за подршку и донацију у виду опреме најстаријем клубу у граду ФК Будућност и овдашњим фудбалским клубовима који су ушли у виши ранг такмичења: ФК Будућност, ФК Младост Драчић, ФК Јуниор НН, ФК Сењак, као и школама фудбала ФК Тешњар и РБ 014, Милановић је истакао да Ваљево поред адекватне хале спортова још увек нема ни адекватан фудбалски стадион. Он је изразио наду да ће и у том сегменту министри СПС-а имати разумевање и пружити подршку како бисмо добили модеран стадион по свим европским стандардима, који наш град и заслужује.

Одговор на питање “зашто опозиција бојкотује парламент”, које је било постављено на трибини, дао је Неђо Јовановић, заменик председника посланичке групе СПС-а, рекавши да се опозиција определила за ванинституционални избор борбе на улици, који може бити легитиман све до одређених граница.

“То су границе када то прелази у нешто што је радикализација, нешто што је урушавање система, урушавање правног поретка. Ви сте сведоци да је опозиција и то учинила. Ви сте сведоци гледајући снимке у медијима где опозиција са моторним тестерама улази у просторије РТС-а, где се манифестује насиље на улицама итд. Очигледно је да због недостатка програма и због страха, јер у бирачком телу немају упориште, покушавају на тај начин да придобију пажњу. Оно што грађани Србије треба да знају и да буду уверени је да једино доследном политиком коју води ова власт, у којој наравно партиципира Социјалистичка партија Србије и то на најбољи могући начин, настојаћемо да и даље радимо у интересу грађана. Они који то не желе, а да би радили у интересу грађана морају се вратити у Скупштину, морају са нама сучелити ставове Дакле, са позицијом и оним делом опозиције који доследно обавља свој посао, а то је посао народног посланика Скупштине Републике Србије. Ми смо гарант да ће Скупштина радити, да ће се демократски потенцијал Скупштине сачувати, а они немају да гарантују било шта било коме, на било који начин”, одговорио је народни посланик и заменик председника посланичке групе СПС-а Неђо Јовановић.

Извор и фото: ваљевскапосла.инфо

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.