Најновије

Треба ли и даље толерисати Угљанинове противуставне захтеве? Посланичка група

Ђорђе Милићевић, председник посланичке групе Социјалисичка партија Србије: Треба ли и даље толерисати Угљанинове противуставне захтеве?

Сулјеман Угљанин апсолутно нема подршку владајуће коалиције, нити било које политичке странке унутар владајуће коалиције за све своје активности и за све оно што жели да учуни у наредном временском периоду.

Мнго пута до сада сам то поновио, оведе у парламенту, ваљда је интерес свих нас народних посланика који имамо поверење, имамо легитимитет грађана, да бранимо и штитимо интересе наше државе, да штитимо националне и државне интересе и територијлани интегритет и суверенитет наше државе.

Сада имамо на другој страни један врхунац политичког лудила, пре свега од стране тзв. „приштинских власти“, али нажалост и један део опозиције који није у сали већ дуже време исто прича као и  тзв. „приштинске власти“, исто имамо то тужакање наше државе у иностранству од стране тог дела опозиције. Лично мислим и став посланичке групе СПС је да то веома штетно делује на интересе Србије, нарочито у тренутку када се решавају кључна питања, питања која су од националног и државног интереса за Србију.

Трагикомично је да Сулејман Угљанин који је од 2000. године па до 2016. године активно учествовао у политичком животу Србије, обављајући значајне државне функције, а и у актуелном скупштинском сазиву његова странка има посланички мандат, данас говори о некаквој окупацији Санџака од стране Србије и тражи решавање статуса „Санџака“.

Да се подсетимо, господин Угљанин је био народни посланик више сазива Народне скупштине и министар у две Владе, које су се залагале за територијалну целовитост и државни интегритет Републике Србије. Све време док је био министар задужен за регионални развој, од 2008 до 2014 године, док је управљао Канцеларијом за недовољно развијена подручја и био члан управног одбора Фонда за развој Републике Србије говорио је да је Србија „наша земља“. Данас разоткрива своје право лице заборављајући да је Рашка област била срце средњевековне српске државе.

Као што је прошле године позвао Беџета Пацолија такозваног министра спољних послова самопроглашене државе Косово да у својству „заменика премијера и министра спољних послова Републике Косово“ присуствује седници Националног већа бошњака и на тај начин јавно признао ту самопроглашену државу тако сада иде још даље у кршењу закона и устава државе Србије прозивајући међународну заједницу што не штити „ Санџак“ од Србије.

На овај начин покушава да дестабилизује ситуацију у Рашкој области измишљајући проблеме. Свесни смо да господин Угљанин који у време обављања високих функција у држави Србији никада није постављао питање „Санџака“, сада уствари жели медијску пажњу зарад стицања политичких поена. Не мислимо да му треба посвећивати претерану пажњу, јер он то и жели, он жели медијску пажњу, жели сензационализам, али постоје неке границе које је господин Угљанин давно прекорачио.

Ми питамо да ли надлежни органи и даље треба да толеришу овакво понашање, или коначно треба на адекватан начин да одреагују?

Категорије: Посланичка група