Treba li i dalje tolerisati Ugljaninove protivustavne zahteve? Poslanička grupa

Đorđe Milićević, predsednik poslaničke grupe Socijalisička partija Srbije: Treba li i dalje tolerisati Ugljaninove protivustavne zahteve?

Suljeman Ugljanin apsolutno nema podršku vladajuće koalicije, niti bilo koje političke stranke unutar vladajuće koalicije za sve svoje aktivnosti i za sve ono što želi da učuni u narednom vremenskom periodu.

Mngo puta do sada sam to ponovio, ovede u parlamentu, valjda je interes svih nas narodnih poslanika koji imamo poverenje, imamo legitimitet građana, da branimo i štitimo interese naše države, da štitimo nacionalne i državne interese i teritorijlani integritet i suverenitet naše države.

Sada imamo na drugoj strani jedan vrhunac političkog ludila, pre svega od strane tzv. „prištinskih vlasti“, ali nažalost i jedan deo opozicije koji nije u sali već duže vreme isto priča kao i  tzv. „prištinske vlasti“, isto imamo to tužakanje naše države u inostranstvu od strane tog dela opozicije. Lično mislim i stav poslaničke grupe SPS je da to veoma štetno deluje na interese Srbije, naročito u trenutku kada se rešavaju ključna pitanja, pitanja koja su od nacionalnog i državnog interesa za Srbiju.

Tragikomično je da Sulejman Ugljanin koji je od 2000. godine pa do 2016. godine aktivno učestvovao u političkom životu Srbije, obavljajući značajne državne funkcije, a i u aktuelnom skupštinskom sazivu njegova stranka ima poslanički mandat, danas govori o nekakvoj okupaciji Sandžaka od strane Srbije i traži rešavanje statusa „Sandžaka“.

Da se podsetimo, gospodin Ugljanin je bio narodni poslanik više saziva Narodne skupštine i ministar u dve Vlade, koje su se zalagale za teritorijalnu celovitost i državni integritet Republike Srbije. Sve vreme dok je bio ministar zadužen za regionalni razvoj, od 2008 do 2014 godine, dok je upravljao Kancelarijom za nedovoljno razvijena područja i bio član upravnog odbora Fonda za razvoj Republike Srbije govorio je da je Srbija „naša zemlja“. Danas razotkriva svoje pravo lice zaboravljajući da je Raška oblast bila srce srednjevekovne srpske države.

Kao što je prošle godine pozvao Bedžeta Pacolija takozvanog ministra spoljnih poslova samoproglašene države Kosovo da u svojstvu „zamenika premijera i ministra spoljnih poslova Republike Kosovo“ prisustvuje sednici Nacionalnog veća bošnjaka i na taj način javno priznao tu samoproglašenu državu tako sada ide još dalje u kršenju zakona i ustava države Srbije prozivajući međunarodnu zajednicu što ne štiti „ Sandžak“ od Srbije.

Na ovaj način pokušava da destabilizuje situaciju u Raškoj oblasti izmišljajući probleme. Svesni smo da gospodin Ugljanin koji u vreme obavljanja visokih funkcija u državi Srbiji nikada nije postavljao pitanje „Sandžaka“, sada ustvari želi medijsku pažnju zarad sticanja političkih poena. Ne mislimo da mu treba posvećivati preteranu pažnju, jer on to i želi, on želi medijsku pažnju, želi senzacionalizam, ali postoje neke granice koje je gospodin Ugljanin davno prekoračio.

Mi pitamo da li nadležni organi i dalje treba da tolerišu ovakvo ponašanje, ili konačno treba na adekvatan način da odreaguju?

Kategorije: Poslanička grupa

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.