Nikodijević: Fudbal za najmlađe na Trgu republike Beograd

Šest nedelja dok Crvena zvezda i Partizan budu igrali utakmice u Ligi šampiona i Ligi Evrope, utorkom, sredom i četvrtkom na Trgu republike biće organizovane fudbalske manifestacije. Tim povodom, predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević naveo je da je renovirani Trg republike koncipiran tako da se na njemu održavaju različite sportske, kulturne i zabavne manifestacije.

– Ove nedelje počinjemo sa „fudbalskim trgom”. On će se održavati tri dana u nedelji, kada naši klubovi budu igrali evropska takmičenja. Cilj je popularizacija sporta i fudbala, ali i podrška našim najvećim klubovima koji igraju u Evropi – rekao je Nikodijević za Tanjug.

Manifestaciju zajedno organizuju Grad Beograd i Fudbalski savez Srbije. Na Trgu su predviđene celodnevne aktivnosti – utorkom, sredom i četvrtkom, a sa najmlađima će se družiti i predstavnici naša dva najtrofejnija kluba.

Za najmlađe Beograđane postavljen je mali teren sa veštačkom travom, gde će moći da igraju fudbal sa svojim vršnjacima, ali i da van terena žongliraju i šutiraju loptu, a biće organizovane i različite nagradne igre. Beograđani će na velikom video-bimu moći da prate sve utakmice Crvene Zvezde i Partizana, koje budu igrali na evropskim takmičenjima.

– Ideja je da sport približimo najmlađima, da razvijamo sportski duh kod dece, ali i da pokažemo šta je fer-plej i da zajednički pružimo podršku i jednom i drugom klubu. Verujem da će se veliki broj mališana odazvati. Biće ovde i škola fudbala, koje će imati svoje besplatne časove – naglasio je Nikodijević.

Direktor Fudbalskog saveza Srbije Vladimir Matijašević pozvao je svu decu da dođu na Trg da igraju fudbal jer je to dobro za njihov razvoj. On je dodao da će i iz Fudbalskog saveza Srbije, Crvene zvezde i Partizana dolaziti predstavnici da posete decu, da se druže sa njima, podele autograme i upoznaju.

Izvor: Beoinfo

Kategorije: Beograd

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.