Најновије

Жарко Обрадовић: Добри односи парламената Србије и Словеније Посланичка група

 

Парламентарни односи Србије и Словеније су одлични, чему подстрек дају и одлични односи председника два парламента, оцењено је у Београду у разговору чланова Одбора за спољне послове и за европске интеграције Скупштине Србије и Посланичке групе пријатељства са Србијом у Државном збору Словеније, коју је предводиио председник Групе Предраг Баковић.

Како је саопштено из скупштине Србије, председник Одбора Жарко Обрадовић оценио је укупне односе Србије и Словеније као добре, а у којима је једина разлика питање Косова и Метохије.

Говорећи о европским интеграцијама Србије, он је подсетио да је до сада отворено 17 поглавља, а привремено затворена два, и да Србија има административних капацитета за више, али је додао да је најважније у преговарачком процесу Поглавље 35, односно, дијалог Београда и Приштине, и истакао да земље ЕУ треба да подрже да дође до компромисног решења прихватиљивог за обе стране.

“Ушли смо у тај процес добровољно, са жељом да се нађе решење ради бољег живота грађана и желимо да се не говори само о потписивању Бриселског споразума, већ о његовом спровођењу“, поручио је председник Обрадовић и додао да ЕУ као гарант Бриселског споразума није много урадила на његовом спровођењу у претходних шест година.

Обрадовић је захвалио словеначким колегама на подршци путу Србије ка ЕУ, што остаје спољно-политички приоритет земље. Он је навео да Србија жели даље да развија односе са Словенијом, како на политичком и економском плану, тако и у другим областима.

Предраг Баковић, председник ПГП са Србијом у Државном збору Словеније, сложио се са српским колегама да је сарадња двеју држава одлична и да толико контаката на нивоу влада и парламената Словенија нема ни с једном другом државом и констатовао да такве односе треба наставити.

Извор: Танјуг

Категорије: Посланичка група

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.