Ivica Dačić za Srpski telegraf: Neću da izdam Vučića Vesti

Šefovi opozicije, kao i ljudi bliski liderima Saveza za Srbiju, tražili su da izdam Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima, otkriva Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova. Lider Socijalističke partije Srbije, koji je i koalicioni partner naprednjaka već sedam godina, kaže da mu nije bilo teško da odgovori na takvu ponudu.
– Kampanja je bila na početku, tek što su bili raspisani predsednički izbori, a telefon nije prestajao da zvoni. Nema ko nije zvao i pokušao da me ubedi da okrenem leđa Vučiću – priča Dačić.

SPISAK ŽELJA

Kaže, saslušao je spisak želja svih opozicionara koji su kontaktirali s njim.

– Svi su hteli samo jednu stvar. Da napustim Vučića u izbornoj kampanji, da ga ni ja ni SPS ne podržimo na izborima za predsednika Srbije. To je bio sulud zahtev, bedan pokušaj vrbovanja i prljava igra. Partija koju vodim od 2012. u koaliciji sa Vučićevom strankom. Prošli smo mnogo toga i pokazalo se da smo jedni drugima korektni partneri da svaka strana poštuje sve što se dogovorimo – ističe šef socijalista.

Dodaje da u konglomeratu stranaka skupljenih s konca i konopca on i njegova SPS nemaju šta da traže.

– Ni oni sami ne znaju koja im je politika. Jedni bi da priznaju Kosovo, drugi to ne bi nikada, ali bi da zarate, ne slažu se oko pitanja Vojvodine, za mnoge od njih Srbi su odgovorni za sve zločine, o stavu prema Republici Srpskoj da i ne govorim. Partija koju vodim je državotvorna, interesi Srbije su joj na prvom mestu. Ništa od ovoga što oni pričaju ne može biti politika koju bi SPS podržao – poručuje Dačić.

MRŽNJA PREMA SRBIJI
Na pitanje da li bi mu bilo lakše da sarađuje sa nekim drugim, umesto sa Vučićem, šef diplomatije žustro odgovara:

– Nemoj niko da nas deli, radimo zajedno, borimo se za interese Srbije. Znam da bi mnogi ovde, ali i u inostranstvu, želeli da vide raskol u vladajućoj koaliciji. Što bi Milošević rekao, to će biti malo morgen.

Opoziciji fali glavna stvar, fali im podrška naroda. Ovo što oni rade ne može biti i nije u korist Srbije – kaže Dačić.

Podseća da je sličnu poruku imao za sve i tokom predsedničke kampanje 2017, kada je opoziciji i njihovim prijateljima sa zapada koji bi da vide slabu Srbiju poručio:

– Nigde još nisam video takvu mržnju prema Srbiji, oni ne mrze Vučića, oni mrze Srbiju. Ja volim Srbiju i zato sam uz Vučića i za budućnost Srbije.

Odgovarajući na pitanje da li se nešto promenilo od 2017. i da li će SPS promeniti stranu na proleće 2020, kada će se održati vanredni izbori, Dačić je rekao:

– Da, promeniće se. Srpska napredna stranka i koalicija SPS i Jedinstvena Srbija osvojiće još više glasova nego na prethodnim izborima. Mi ne bežimo, rado izlazimo na izbore i verujemo da će narod dati podršku onim koji su pokazali rezultati, koje se bore za Kosovo, za nove investicije, ali i za sve ostale interese Srbije.

 

Izvor: Republika

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.