Најновије

Триван се састао са шефицом Канцеларије Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС) Вести

Министар заштите животне средине Горан Триван разговарао је са шефицом Канцеларије Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС)  у Србији Микелом Телатин о проширењу сарадње по питањима заштите животне средине.

Министар Триван упознао је шефицу Канцеларије УНОПС-а у Србији са радом и активностима Министарства заштите животне средине, и указао да најзначајнији еколошки проблеми у Србији који су приоритетни за решавање, као што је управљање чврстим отпадом, пречишћавање отпадних вода, представљају уједно простор за заједничко деловање и реализацију заједничких пројеката. Триван је нагласио да је помоћ у реализацији пројеката нарочито значајна за мање локалне самоуправе, где често недостају капацитети и за израду пројектно-техничке документације која је предуслов за даља пројектна инвестирања. 

Министар Триван је изразио опредељење за јачање међународне сарадње у свим сегментима заштите животне средине, и изразио захвалност за инцијативу за проширење сарадње са УНОПС-ом. Он је оценио да деловање Уједињених нација и њихових радних тела на простору Србије и у региону представља снажан подстицај трасирању успешних пројеката који доносе реалне помаке у стању животне средине, и позвао на оперативно и практично заједничко деловање са УНОПС-ом, у пројектима којим ће се постићи конкретни резултати у побољшању животне средине и квалитета живота грађана.

Микела Телатин указала је на високу заинтересованост ове организације за проширење сарадње у Србији у области заштите животне средине, и навела низ примера подршке УНОПС-а кроз пројекте решавању животних проблема грађана који потврђују значај њиховог деловања у региону. 

Она је истакла да УНОПС подржава циљеве Србије у области заштите животне средине, и да ће се у том смислу ангажовати на даљем проширењу заједничке сарадње.

Извор: Министарство заштите животне средине

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.