Триван се састао са шефицом Канцеларије Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС) Вести

Министар заштите животне средине Горан Триван разговарао је са шефицом Канцеларије Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС)  у Србији Микелом Телатин о проширењу сарадње по питањима заштите животне средине.

Министар Триван упознао је шефицу Канцеларије УНОПС-а у Србији са радом и активностима Министарства заштите животне средине, и указао да најзначајнији еколошки проблеми у Србији који су приоритетни за решавање, као што је управљање чврстим отпадом, пречишћавање отпадних вода, представљају уједно простор за заједничко деловање и реализацију заједничких пројеката. Триван је нагласио да је помоћ у реализацији пројеката нарочито значајна за мање локалне самоуправе, где често недостају капацитети и за израду пројектно-техничке документације која је предуслов за даља пројектна инвестирања. 

Министар Триван је изразио опредељење за јачање међународне сарадње у свим сегментима заштите животне средине, и изразио захвалност за инцијативу за проширење сарадње са УНОПС-ом. Он је оценио да деловање Уједињених нација и њихових радних тела на простору Србије и у региону представља снажан подстицај трасирању успешних пројеката који доносе реалне помаке у стању животне средине, и позвао на оперативно и практично заједничко деловање са УНОПС-ом, у пројектима којим ће се постићи конкретни резултати у побољшању животне средине и квалитета живота грађана.

Микела Телатин указала је на високу заинтересованост ове организације за проширење сарадње у Србији у области заштите животне средине, и навела низ примера подршке УНОПС-а кроз пројекте решавању животних проблема грађана који потврђују значај њиховог деловања у региону. 

Она је истакла да УНОПС подржава циљеве Србије у области заштите животне средине, и да ће се у том смислу ангажовати на даљем проширењу заједничке сарадње.

Извор: Министарство заштите животне средине

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.